stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Προγνωστικά Segunda Division (14/10/23)

Προγνωστικά Segunda Division (14/10/23)

Ένα μονό και μία δυάδα στα σημερινά προγνωστικά Segunda Division (14/10/23).

Οι Αρχαίοι Ελληνες και η τύχη

Η τύχη ήταν θεότητα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας την οποία, πλην των Ελλήνων, ασπάζονταν οι Αιγύπτιοι, Άραβες, Βαβυλώνιοι, Πέρσες, και Ρωμαίοι. Μετά τις εκστρατείες του Μέγα Αλέξανδρου εδραιώθηκε σαν παντοδύναμη θεά, η οποία όριζε ανθρώπους, βασιλιάδες και πόλεις.

Η μία πλευρά του νομίσματος

Ο Μέγας Αλέξανδρος ρώτησε κάποια στιγμή τον Αριστοτέλη αν υπάρχει η τύχη. Ο μεγάλος φιλόσοφος του απάντησε: «Τύχη αγόρι μου δεν υπάρχει. Τύχη είναι όταν η εξαιρετικά σκληρή προετοιμασία συναντά την ευκαιρία».

Ο Αριστοτέλης προσπάθησε επισταμένα να εξορίσει την τύχη από τη φιλοσοφία του χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, αφού αναγκάστηκε αρκετές φορές να παραδεχτεί την ύπαρξή της έστω κι αν το έπραξε όσο πιο αθόρυβα μπορούσε.

Η στάση του δεν ήταν πάντως, παράλογη, διότι η τύχη είναι κάτι το απροσδιόριστο κι αυτό αντίβαινε στην ορθολογική του φύση.

Ορθολογιστής ήταν και ο Πλούταρχος (Αρχαίος Έλληνας ιστορικός), ο οποίος δήλωνε ότι: «τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα».

Η άλλη πλευρά του νομίσματος

Ο Δημόκριτος (Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος) από την άλλη, έλεγε: «η τόλμη είναι η αρχή κάθε πράξης, όμως, η τύχη καθορίζει το τέλος».

Ο Μένανδρος (Αρχαίος Έλληνας ποιητής) από την πλευρά του, ότι: «όλα τα αλλάζει στη ζωή λίγη τύχη».

Η άποψή μας είναι ότι η τύχη υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να στηρίζεσαι μόνο σε αυτή, όπως διατράνωνε ο ένας εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδας, Χίλων ο Λακεδαιμόνιος.

Συν… τύχη και χείρα κίνει

Ερχόμενοι λοιπόν στο σήμερα και στον δικό μας κόσμο, πιστεύουμε ότι οι παίκτες του στοιχήματος βασίζονται στη γνώση και την εμπειρία για να ποντάρουν, αλλά για να φτάσουν στο ταμείο χρειάζονται συχνά – πυκνά και την εύνοια της τύχης.

Είμαστε άλλωστε υπέρμαχοι του ρητού του Χόρχε Μπουκάι (Αργεντίνος ψυχοθεραπευτής): «Η τύχη ποτέ δεν πλησιάζει αυτούς που ασχολούνται χλιαρά και περιστασιακά με αυτό που αγαπούν».

Η τύχη υπάρχει στο Σύμπαν, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να χειριστούμε ή να χειραγωγήσουμε. Ή καλύτερα, «δεν μπορούμε να την παρακολουθήσουμε εύκολα» (Μένανδρος, Αρχαίος Έλληνας ποιητής).

Αν, όμως, τη σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε πότε είναι με το μέρος μας και πότε απέναντί μας, μακροχρόνια βγαίνουμε κερδισμένοι.

Ο σωστός συνδυασμός

Εύκολα θα αναρωτηθεί κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω, «τι θέλει να πει ο ποιητής»!

Γνωρίζετε πως ό,τι γράφουμε είναι αιτιολογημένο στο μέτρο του δυνατού. Η γνώση, όμως, από μόνη της δεν εξασφαλίζει πάντοτε το κέρδος. Χρειάζεται πολλές φορές και η εύνοια της τύχης. Κι αυτή ήταν με το μέρος μας την περασμένη Κυριακή. Αυτή… έβαλε πλάτη για να «γράψει» η στήλη κέρδη 193 μονάδων, το αναγνωρίζουμε και το δημοσιοποιούμε.

«Επενέβη» τρεις φορές

Η τύχη «μίλησε» σε τρεις περιπτώσεις!

Η πρώτη, στο Αμορεμπιέτα – Έιμπαρ (1-2) όπου η φιλοξενούμενη πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο γκολ στο 92’. Αυτό μας έδωσε και το Ov 1,5 στα τέρματά της (πρώτη επιλογή ήταν το «2Χ+Ov 1,5») και μας κράτησε «ζωντανούς» στο trixie.

Η δεύτερη, στο Βαγιαδολίδ – Μιρανδές (3-2), αφού η γηπεδούχος σημείωσε τα δύο γκολ που θέλαμε στο τελευταίο 10λεπτο (83’ – 87’) με το πρώτο να είναι με πλασέ που πέρασε κάτω από τα πόδια αμυντικού!

Η τρίτη, στο Τενερίφη – Μπούργος (2-1) όπου η γηπεδούχος προηγήθηκε 2-0 επιβεβαιώνοντας το Ov 1,5 και τον «1» (πρώιμη πληρωμή) με δύο τέρματα σε 5 λεπτά (64’ – 69’). Αγωνιζόμενη μάλιστα, με παίκτη λιγότερο από το 44′ και με την αντίπαλό της να χάνει πέναλτι στο 0-0 με τον Κούρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος, έχει πετύχει από την «άσπρη βούλα» τα 5 από τα 8 φετινά γκολ του!

Με όπλο λοιπόν και την τύχη πέρασαν όλες οι επιλογές μας πλην του συνδυαστικού 1+ προσπάθειες στην εστία από Γκριζμάν και Κούμπο.

«Έριξαν πόρτα» στον εαυτό τους

Στο μεγάλο «πάρτι» της Κυριακής είχαν πρόσκληση όλοι οι αναγνώστες μας! Έλειψαν δύο, γιατί οι ίδιοι έριξαν… πόρτα στον εαυτό τους!

Ο πρώτος, επειδή δεν ακολούθησε για πρώτη φορά από την ημέρα που ξεκινήσαμε τη στήλη, αλλά έχει «γράψει» κέρδη μαζί μας. Γι’ αυτό και έφυγε μεσοβδόμαδα ταξίδι στο εξωτερικό για να… πνίξει τον καημό του!

Ο δεύτερος πάλι, διότι… έκρινε σώφρον να παίξει τη μοναδική επιλογή που «έσπασε»! Σαν να τον ακούσαμε να λέει: «αυτοί κερδίζουν κι εγώ μπαίνω στην πισίνα και πατάω αχινό»!

Top 3 Προσφορές*

Στις επάλξεις η Σεγούντα

Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων έδωσαν αναγκαστικό ρεπό σε Α’ Ισπανίας και Α’ Μεξικό, αλλά η Β’ Ισπανίας παραμένει στις επάλξεις! Θα μας κάνει συντροφιά σήμερα και αύριο με την αυριανή ημέρα να είναι καλύτερη στοιχηματικά.

SEGUNDA DIVISION: ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΙΡΑΝΔΕΣ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (14/10/23)

Δύσκολο παιχνίδι για εκτίμηση σημείου, διότι η Μιρανδές είναι… δυνατή μπροστά (14 γκολ σε 10 ματς), αλλά θα λείψει ο πρώτος σκόρερ της, Μαρτίν (ε. 9/5). Η Τενερίφη από την πλευρά της, φιγουράρει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μετράει, όμως, 1-3-4 στις 8 πιο πρόσφατες επισκέψεις στο «Ανδούβα».

Οι κάρτες στο προσκήνιο

Στα γκολ πάλι δεν έβγαινε κάτι, ενώ και στα κόρνερ ή γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από καλά «διαβασμένη». Άρα, μας έμειναν οι κάρτες όπου βρίσκουμε τίμιο το Ov 2,5 της Τενερίφης. Οι Νησιώτες μετρούν 3 μέσο όρο φέτος. Επίσης, το επιβεβαίωσαν στις 3/3 επισκέψεις στην έδρα της Μιρανδές (5, 5, 4). Επιπλέον, η γηπεδούχος έχει νεανικό ρόστερ που «βράζει το αίμα του» και αρκετά τρεξίματα. Επομένως, δε θέλει και πολύ για να… ξεφύγει το παιχνίδι.

Το Ov 2,5 κάρτες της Τενερίφης δίνει 1,75 στη Novibet στα προγνωστικά Segunda Division (14/10/23).

SEGUNDA DIVISION: ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ (14/10/23)

Η Σανταντέρ είναι πιθανό να «φτιάχνει» τις κάρτες της, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι εταιρίες δίνουν, πλέον, τις κάρτες ομάδων μόνο για το 90λεπτο.

Κόντρα στο… προφανές

Ο μέσος όρος της φέτος είναι στο 3,4 και η γραμμή της έχει βγει στο 2,5 και σε ελκυστική απόδοση. Ο λόγος είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης, Σιντ Καμάτσο, ο οποίος έχει δείξει μόλις 13 σε 5 παιχνίδια! Ήταν ο διαιτητής στο Φερόλ – Σαραγόσα, όπου είχαμε επιλέξει το Un 2,5 της φιλοξενούμενης (δεν πήρε καμία)!

Αυτή τη φορά θα το πάμε ανάποδα, επειδή η Σανταντέρ επιβεβαίωσε το Ov 2,5 στα 4/4 εκτός έδρας ματς (3, 5, 3, 4). Επίσης, στους 3/4 εντός έδρας αγώνες της Καρταχένα, είδαν οι αντίπαλοί της από 3 κάρτες και πάνω  (5, 2, 5, 3). Χρήζει αναφοράς ότι σε όλους ηττήθηκε!

Στο 1,91 το Ov 2,5 κάρτες της Σανταντέρ στη Novibet με προσφορές* για τα μεγάλα παιχνίδια.

SEGUNDA DIVISION: ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ (14/10/23)

Αυτό εδώ είναι το μεγάλο ματς της ημέρας στη Σεγούντα. Διότι παίζουν δύο από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία και μεγάλα φαβορί για την επάνοδο στην Πριμέρα. Άποψή μας είναι ότι ξεκινάει από το 1-1. Συνεπώς, αξίζει το G/G.

Λογική επιλογή τα γκολ

Η Εσπανιόλ έχει 2/3 G/G στην έδρα της, ενώ σημείωσε σε αυτή πάνω από 2 γκολ και στα 4 φετινά 90λεπτα. Επίσης, δέχτηκε στο «Ελ Πρατς» 2 και 3 τέρματα από τις νεοφώτιστες Αμορεμπιέτα και Ελδένσε αντιστοίχως. Συν το ότι μάζεψε την μπάλα από τα βάθη της εστίας της στα 5/7 εντός παιχνίδια με τη νυν αντίπαλό της.

Η Βαγιαδολίδ από την πλευρά της, έφαγε γκολ στις έδρες των Σαραγόσα (0-1) και Αλμπαθέτε (0-2), οι οποίος σκοράρουν με σχετική ευκολία. Κράτησε από την άλλη, απαραβίαστη την εστία της στις Οβιέδο (1-0) και Ελδένσε (1-0) την περίοδο που αμφότερες δεν… έστριβαν.

Το G/G δίνει 1,75 στη Stoiximan στα προγνωστικά Segunda Division (14/10/23).

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ SEGUNDA DIVISION (14/10/23): ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ

Μονό στη Stoiximan

ΙΣ2 – 14/10 – 22.00 – Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ – G/G (1,75) με 10 μονάδες.

Δυάδα στη Novibet

ΙΣ2 – 14/10 – 17.15 – Μιρανδές – Τενερίφη – Ov 2,5 κάρτες Τενερίφη (1,75)

ΙΣ2 – 14/10 – 19.30 – Καρταχένα – Σανταντέρ – Ov 2,5 κάρτες Σανταντέρ (1,91)

Στη δυάδα απόδοσης 3,34 βάζουμε 7 μονάδες. *

* Στη Novibet η κόκκινη κάρτα ΔΕΝ μετράει για 2 κίτρινες.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρχική ΚάβαΚέρδος/ΖημίαΑνοιχτά ΣτοιχήματαΝέο ΥπόλοιποΜ.Ο. ΑποδόσεωνR.O.I.
2000250.17102240.172.54125.354%

Η Ισπανία αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα του. Κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Μεξικό είναι δοσμένη η καρδιά του. Υπάρχει, όμως, κι η Λατινική Αμερική που διεκδικεί μέρος από τα συναισθήματά του. Είκοσι χρόνια είναι αυτά, έχουν δει πολλά τα μάτια του κι ακούσει τα αυτιά του.

ShareΔιαβαστε επισης