novibet logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Το έχει κάνει «εξοχικό»

Το έχει κάνει «εξοχικό»

Κάτω από κάθε παρουσίαση (ή preview στα… εγγλέζικα) ενός αγώνα, υπάρχει ένα κουτάκι που αναφέρει την παράδοση. Η προϊστορία όπως λανθασμένα λεγόταν παλαιότερα. Τα τελευταία χρόνια ελάχιστοι κάνουν το λάθος να αναφέρονται σε… προϊστορικές εποχές, και έχει επικρατήσει ο όρος παράδοση.

Αυτή που παρουσιάζει συνοπτικά τα πεπραγμένα των δύο ομάδων που τίθενται αντιμέτωπες τα προηγούμενα χρόνια. Ενίοτε η παράδοση είναι εντυπωσιακή. Όπως για παράδειγμα είναι αυτή της Αιντχόβεν όταν υποδέχεται το Αρνεμ.

Μια καταπράσινη πόλη, στα όρια της μεγαλύτερη δασικής έκτασης της Βορειοδυτικής Ευρώπης, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Εκεί που εδρεύει η ποδοσφαιρική Φίτεσε.  Μια ομάδα που μάθαμε στην Ελλάδα το 1998, όταν τη κιτρινόμαυρη φανέλα της φορούσε ο Νίκος Μαχλάς, που χόρευε συρτάκι μετά από κάθε ένα από τα γκολ που τον έκαναν πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

To “στολίδι” της Φίτεσε

Την επόμενη σεζόν γινόταν γνωστή και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά για έναν άλλο λόγο. Το «Χέλρεντομ», ένα γήπεδο χωρητικότητας 25.000 θεατών, ένα πραγματικό στολίδι, που την εποχή εκείνη ήταν από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης. Ένα έργο που έγινε στο πλαίσιο του Euro 2000, που ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει η Ολλανδία.

Μαζί με αυτά όμως, ξεκινούσε και μια πολύ άσχημη παράδοση για τη Φίτεσε, αυτή που αφορούσε τα εντός έδρας απέναντι στην Αιντχόβεν. Το 1-0 της 16ης Φεβρουαρίου του 1997 ήταν η τελευταία νίκη που πέτυχε απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Ισοπαλία την επόμενη, τότε που πρώτο «βιολί» ήταν ο Νίκος Μαχλάς. Ισοπαλία και τον Απρίλιο του  1999, στην πρώτη φορά που οι ομάδες συναντήθηκαν στο «Χέλρεντομ».

Εκτοτε το συγκεκριμένο γήπεδο έγινε κάτι σαν… εξοχικό για την PSV. Το έδειξε από νωρίς, τον Αύγουστο του 1999, όταν πέρασε με το εμφατικό 6-1 από εκεί. Μάλιστα έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να δεχτεί ξανά γκολ και αφού είχε κάνει ορισμένα εμφατικά περάσματα από εκεί, όπως το 0-5 του 2003!

Γκολ 77 μήνες μετά

Τον Φεβρουάριο του 2006, ο Χέρσι άνοιξε το σκορ για τη Φίτεσε στο 43’, 77 μήνες μετά το τελευταίο γκολ που είχε σκοράρει η ομάδα του σε εντός έδρας απέναντι στην Αιντχόβεν. Δεν ήταν όμως αρκετό, με την ίδια να φεύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι (1-3).

Και σαν να μην έφτασε αυτό, αλλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2010 δηλαδή, σκόραρε άλλη μια φορά όλη κι όλη.

Τις επόμενες τρεις σεζόν έφερνε αντίσταση, πήρε και δύο ισοπαλίες μάλιστα, με 1-1 και 2-2.

Για να επιστρέψει η… λιτότητα την τελευταία τριετία. Ηττα 0-1 τον Ιανουάριο του 2015, νέα ήττα με το ίδιο σκορ 11 μήνες μετά και τρίτη στη σειρά με 0-2 στο περσινό πρωτάθλημα. Ολες, ξανά, χωρίς να καταφέρει η ίδια να σκοράρει.

Σε λίγες ώρες οι δύο τους συναντώνται ξανά, η Φιτεσε από την 4η θέση, και αήττητο πέντε παιχνιδιών, η PSV ούσα πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα.

Θα περάσει και φέτος από το Αρνεμ στον δρόμο της για την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος;

Share Διαβαστε επισης