novibet logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Φαβορί και εκπλήξεις

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Φαβορί και εκπλήξεις

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σε εκλογική διαδικασία για την επόμενη μέρα του μπαίνει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει νέο ηγέτη και έχουμε τις αποδόσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναταράξεις έφερε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 στο ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος της 2ης θέσης δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω ο Νίκος Ανδρουλάκης για την προεδρία του κόμματος.

Στοίχημα: Πότε θα γίνουν οι εκλογές ΠΑΣΟΚ;

Ετσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της κεντρικής επιτροπής γνωστοποίησε την απόφαση του για εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερες εκλογές μία εβδομάδα μετά, στις 13 Οκτωβρίου.

Τα ποσοστά των εκλογών του 2021 για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Θυμίζουμε πως το ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και το 2021. Μάλιστα, οι εκλογές αυτές είχαν πάρει παράταση λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Τα αποτελέσματα των τότε εκλογών:

Α’ Γύρος:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 36,88%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,97%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 25,98%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,25%
  • Παύλος Γερουλάνος: 2,99%
  • Χάρης Καστανίδης: 2,94%

Στον Β’ γύρο διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρώτο να κερδίζει την ψήφο των φίλων του κόμματος.

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι

Νίκος Ανδρουλάκης

Υποψήφιος φυσικά θα είναι και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει να είναι παραμείνει στην ηγεσία. Αξίζει να αναφέρουμε πως παρά το νεαρό της ηλικίας του (45 ετών), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρκετά… χιλιόμετρα στον πολιτικό στίβο. Είναι Ευρωβουλευτής από το 2014. Μάλιστα, διατήρησε το αξίωμα του και σε δεύτερη θητεία. Δήλωσε παραίτηση από αυτό την άνοιξη του 2023, λίγο πριν της βουλευτικές εκλογές της χώρας μας. Στο μεσοδιάστημα είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής το 2017 όπου και έδωσε διπλή μάχη κόντρα στην απελθούσα, Φώφη Γεννηματά.

Αποτελεί μέλος του ΠΑΣΟΚ με θητεία σε όλα τα όργανα, όντας και μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ την πρώτη δεκαετία του τρέχοντος αιώνα, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το 2013 και στη συνέχεια είχε τα αξιώματα που αναφέραμε.

Πρακτικά, λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μεγάλη εμπειρία, πολλές διασυνδέσεις, ενώ μέσα σε όλα, είναι και ο πρόεδρος που επανάφερε το ΠΑΣΟΚ σε διψήφια ποσοστά, έχοντας συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Παρά τις όποιες «φωνές», λοιπόν, το έργο του Νίκου Ανδρουλάκη σίγουρα δεν είναι αρνητικό. Έχει βέβαια το «βαρίδι» της αποτυχίας κατάληψης της 2ης θέσης στις Ευρωεκλογές 2024. Όμως είναι ανάμεσα στα κόμματα που είδαν αύξηση στα ποσοστά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με τα τωρινά δεδομένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερο φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες για να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με βάση τις αποδόσεις.

Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας αποτελεί το πιο φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο νυν δήμαρχος Αθηνών κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών της πρωτεύουσας πριν μερικούς μήνες και κέρδισε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Με την ενεργό πολιτική σκηνή ουσιαστικά εδώ και λίγα χρόνια. Ειδικότερα, από το 2022 διετέλεσε γραμματέας του τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ έως και την εκλογή του ως Δήμαρχος Αθηναίων.

Το θετικό για τον Χάρη Δούκα είναι ότι αποτελεί ένα πρόσωπο που στον Δήμο Αθηναίων συνένωσε επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο συνδυασμός του συγκέντρωσε κάτι περισσότερο από 14% στον α’ γύρο. Στον β’ γύρο και μετά από την ανοιχτή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του, πέτυχε την ανατροπή και τη νίκη, όντας πλέον ο νέος Δήμαρχος Αθηνών.

Σε μία ανάλογη κίνηση στοχεύει και στον χώρο της Κεντροαριστεράς ευρύτερα. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι ο συνδυασμός του είχε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τι ακολούθησε στον β’ γύρο. Αυτό πιθανώς είναι αποτέλεσμα του ότι είναι δεν ήταν αρκετά γνωστός στο κοινό (συγκριτικά με τον πρώην Δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη) αλλά και του γενικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο. Θυμίζουμε πως τόσο στην Βουλευτικές εκλογές 2023 όσο και στις Ευρωκλογές 2024, το ΠΑΣΟΚ είχε χαμηλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο του στην περιοχή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάρης Δούκας προβάλλει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος για επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις αποδόσεις.

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άννα Διαμαντοπούλου

Αποτελεί ένα από τα στελέχη με παρουσία τα τελευταία 30 χρόνια στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ξεκίνησε την πολιτική της διαδρομή ως Νομάρχης Καστοριάς, για να ακολουθήσει η πορεία στα βουλευτικά έδρανα. Αρχικά ως βουλευτής Κοζάνης και στη συνέχεια ως βουλευτής Αθηνών και βουλευτής Επικρατείας. Έχει περάσει από μεγάλα Υπουργεία, όπως το Παιδείας και Ανάπτυξης, ενώ στα πρώτα χρόνια του αιώνα ήταν Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά το παρελθόν έχει περάσει από το “μπλοκ Σημίτη”, ενώ τα τελευταία χρόνια το όνομα της έπαιζε για πιθανή… μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, σε συνέχεια των προσχωρήσεων στελεχών όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα, αυτά τα σενάρια δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι 3ο φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες και τις αποδόσεις τους για επόμενη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παύλος Γερουλάνος

Ο άλλοτε Υπουργός Πολιτισμού θέτει υποψηφιότητα εκ νέου για τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα πρόσωπο μετριοπαθές, το οποίο λαμβάνει θετικά σχόλια από μερίδα του κοινού, όμως αυτά δεν μετουσιώνονται σε ψήφους. Το είδαμε άλλωστε και στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του 2021. Και στο παρελθόν, όμως, όταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος Αθηνών.

Ο νυν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει μακρά θητεία στο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Έχει διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου το 1999 και στη συνέχεια γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού μέχρι το 2004. Την τριετία 2006-09 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τον Μάρτιο του 2008 έγινε γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αυτή τη στιγμή ως 4ο φαβορί τον Παύλο Γερουλάνο, σύμφωνα με τις αποδόσεις, για να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιχάλης Κατρίνης

Πρόσωπο που έγινε γνωστό ευρύτερα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα από τότε που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βουλευτής Ηλείας από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και τα τελευταία χρόνια έχει ενεργό δράση στον χώρο της πολιτικής. Αξίζει να αναφέρουμε πως από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 και έπειτα, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε συνεχώς λόγο για μια διευρυμένη κεντροαριστερά που θα αποτελέσει την απάντηση στην τρέχουσα κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο Μιχάλης Κατρίνης άνηκε μέχρι πρότινος στο προεδρικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό στις πιθανές συμμαχίες του 2ου γύρου.

5ο φαβορί είναι σε κάθε περίπτωση ο Μιχάλης Κατρίνης για επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις αποδόσεις.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Πέμπτη υποψηφιότητα είναι αυτή της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Και αυτή αποτελεί ένα από τα ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Έχει αναλάβει σημαντικά πόστα, όπως ο τομέας Παιδείας στο παρελθόν και εδώ και ένα χρόνο είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. Αξίζει να αναφέρουμε πως παρά το ότι είναι στα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, η Νάντια Γιαννακοπούλου αποτελεί βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την τριετία 2009-12 στην περιφέρεια Μεσσηνίας. Στις τελευταίες εκλογές βέβαια κατέβηκε στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου και εξελέγη βουλευτής. Το γεγονός όμως πως έχει παρελθόν από την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι θετικό στην κούρσα της προεδρίας. Παράλληλα, από το 2013 μέχρι και το 2014 διετέλεσε γενική γραμματέας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπήρξε η πρώτη φωνή εντός του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για αλλαγή στην προεδρία. Μάλιστα, μόλις λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Βέβαια, από τις βουλευτικές Εκλογές 2023 μέχρι τις Ευρωεκλογές 2024 δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής Δυτικού Τομέα εξέφρασε την αντίθεση της με την γραμμή του κόμματος και τις θέσεις του προέδρου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι 6ο φαβορί σύμφωνα με τις αποδόσεις για επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η τιμή της είναι αρκετά υψηλή και περιμένουμε το επόμενο διάστημα πτωτική πορεία.

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ενώ ξεκίνησε έχοντας απόδοση 40,00, πλέον η απόδοση της Νάντιας Γιαννακοπούλου έχει πέσει στο 30,00 για επόμενη πρόεδρος.

📌Σημείωση: Οι παραπάνω αποδόσεις που αναγράφονται στο άρθρο ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές – Δείτε εδώ τις νέες αποδόσεις!

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι Δημοσκοπήσεις

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Politic.gr», ο Χάρης Δούκας έχει το προβάδισμα με 26,3%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 22,6%. Στην 3η θέση είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (18,4%) και τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος (17,4%)

Ας δούμε όμως και τα ποσοστά των υποψηφίων:

  • Χάρης Δούκας:26,3%
  • Νίκος Ανδρουλάκης:22,7%
  • Άννα Διαμαντοπούλου:18,4%
  • Παύλος Γερουλάνος: 17,4%
  • Μιχάλης Κατρίνης: 8,5%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 3,3%
  • Γιάννης Κανελλάκης: 0,5%
  • Δεν έχω αποφασίσει ακόμα: 2,9%

Σε νεότερη (07/09) δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά” βλέπουμε ανατροπή σκηνικού, με τον νυν πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, να είναι στην πρώτη θέση με 31,4% έναντι 22,6% του Χάρη Δούκα και 20,8% του Παύλου Γερουλάνου. Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση η Άννα Διαμαντοπούλου είναι στην 4η θέση με 15,7%.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ποσοστά των υποψηφίων:

  • Νίκος Ανδρουλάκης:31,4%
  • Χάρης Δούκας:22,6%
  • Παύλος Γερουλάνος:20,8%
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 15,7%
  • Μιχάλης Κατρίνης: 2,5%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,1%

Η δημοσκόπηση Alco δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη η δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Τα ποσοστά των υποψηφίων:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 28,7%
  • Χάρης Δούκας: 23,1%
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 17,2%
  • Παύλος Γερουλάνος: 9,4%
  • Μιχάλης Κατρίνης: 4,4%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 3,3%

Βλέπουμε, λοιπόν, πως υπάρχει μία ταραχή όσον αφορά τα ποσοστά των διεκδικητών την αρχηγία του κόμματος. Σαφώς το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νυν πρόεδρος του δίνει ένα παραπάνω πάτημα στο κοινό. Από την άλλη ο Χάρης Δούκας αποτελεί το νέο και διαφορετικό στο πολιτικό σκηνικό. Αντίθετο δηλαδή με την Άννα Διαμαντοπούλου. Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο, η μετριοπάθεια και οι χαμηλοί τόνοι που κρατά τον διατηρούν ψηλά στη συνείδηση του σοσιαλιστικού κοινού.

Στοίχημα Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Update Αποδόσεων

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποδόσεις των υποψήφιων για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

Οι στοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν αγορές για στοίχημα για τις Εκλογές ΠΑΣΟΚ

1.Stoiximan: Στοίχημα στις εκλογές ΠΑΣΟΚ – Οι αποδόσεις για τις 6 Οκτωβρίου

2.Novibet: Στοίχημα στις εκλογές ΠΑΣΟΚ – Οι αποδόσεις για τις 6 Οκτωβρίου

3. Winmasters: Στοίχημα στις εκλογές ΠΑΣΟΚ – Οι αποδόσεις για τις 6 Οκτωβρίου

4. Bet365: Στοίχημα στις εκλογές ΠΑΣΟΚ – Οι αποδόσεις για τις 6 Οκτωβρίου

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Share Διαβαστε επισης