novibet logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Euro 2024 – Χρυσό Παπούτσι: Πώς θα πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρίες;

Euro 2024 – Χρυσό Παπούτσι: Πώς θα πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρίες;

Νέα σούπερ ενισχυμένη προσφορά* γνωριμίας
Νέα σούπερ ενισχυμένη προσφορά* γνωριμίαςΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΕΕΠ|21+|ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ*ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Αυλαία πέφτει το βράδυ της Κυριακής στο Euro 2024 και ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα είναι ποιος θα πάρει το Χρυσό Παπούτσι και πώς θα πληρώσει κάθε στοιχηματική εταιρία για τον τελικό νικητή.

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Euro 2024 πλησιάζει. Μπορείτε φυσικά να διαβάσετε την ανάλυση και τα προγνωστικά του τελικού του Euro 2024. Όπως επίσης και τα ειδικά στοιχήματα και τις προσφορές* του αγώνα.

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε τι ισχύει με την πληρωμή αναφορικά με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι παίκτες με τρία γκολ στο Euro 2024. Οι κανονισμοί όμως για τον νικητή αλλάζουν από εταιρία σε εταιρία όσον αφορά τον τελικό νικητή.

Ας δούμε όμως τι ισχύει.

Euro 2024 – Χρυσό Παπούτσι

Ο κανονισμός

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, πρώτος σκόρερ αναδεικνύεται ο παίκτης εκείνος που έχει τα περισσότερα γκολ στην διοργάνωση. Σε περίπτωση που έχουμε δύο ή και περισσότερους παίκτες με ίδιο αριθμό γκολ, τότε προσμετριούνται και οι ασίστ στη διοργάνωση. Αν και πάλι υπάρχει ισοπαλία, τότε μετρά και ο χρόνος συμμετοχής. Όσο λιγότερος ο χρόνος συμμετοχής, τόσο πιο πιθανή είναι η επιτυχία για τους διεκδικητές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Euro 2020. Κριστιάνο Ρονάλντο και Πάτρικ Σικ είχαν ίδιο αριθμό γκολ (5), όμως ο Πορτογάλος είχε και μία ασίστ, με αποτέλεσμα να πάρει αυτός το Χρυσό Παπούτσι. Αντίστοιχα, στο Euro 2012, Φερνάντο Τόρες και Μάριο Γκόμες είχαν ίδιο αριθμό γκολ (3), καμία ασίστ, αλλά ο Ισπανός είχε παίξει λιγότερα λεπτά (189 έναντι 282)

Η θέση της UEFA

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε σχετική ερώτηση προς τους υπευθύνους της UEFA σχετικά με το τι θα ισχύσει για το Χρυσό Παπούτσι στο Euro 2024, τα πράγματα μάλλον μπέρδεψαν. Ειδικότερα, αν δεν βγει κάποιος πρώτος σκόρερ στον τελικό, τότε το βραβείο θα το λάβουν και οι έξι διεκδικητές και ίσως αυτό αλλάξει πολλά πράγματα ως προς την πληρωμή των εταιριών.

Euro 2024 – Χρυσό Παπούτσι: Οι διεκδικητές

Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν το Χρυσό Παπούτσι ή το διαμοιρασμό του.

ΠαίκτηςΓκολΑσίστΧρ. Συμμετοχής (Λεπτά)
Ντάνι Όλμο32364
Γκιόργκι Μικαουτάτζε31369
Κόντι Χάκπο31560
Ιβάν Σραντζ30347
Τζαμάλ Μουσιάλα30442
Χάρι Κέιν30572

Αυτοί είναι οι έξι παίκτες που θα λάβουν το Χρυσό Παπούτσι αν ο Όλμο ή ο Κέιν δεν σκοράρουν. Αξίζει να αναφέρουμε πως η λίστα μπορεί να μεγαλώσει αν σκοράρουν επίσης οι Φαμπιάν Ρουίθ ή Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Πώς θα πληρώσουν οι στοιχηματικές;

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι στοιχηματικές εταιρίες όσον αφορά την πληρωμή για τον πρώτο σκόρερ του Euro 2024. Έχουμε εταιρίες που θα πατήσουν στους κανόνες του Euro 2024 για το Χρυσό Παπούτσι και άλλες που θα λειτουργήσουν με βάση το dead heat. Εξ ου και οι διαφορετικές αποδόσεις που βλέπουμε ανά εταιρία.

Με βάση τον έλεγχο μας, Stoiximan και Novibet λειτουργούν με τα κριτήρια της UEFA για το Χρυσό Παπούτσι. Οπότε σε περίπτωση ισοπαλίας, θα βγει ο πρώτος σκόρερ με βάση τα υπόλοιπα κριτήρια (ασίστ, λεπτά συμμετοχής). Από την άλλη, η Bet365, το Pamestoixima.gr, η Fonbet, η Bwin, η Vistabet, η Sportingbet, η Betsson, η NetBet και η Interwetten θα λειτουργήσουν με κανόνες dead heat.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι σε περίπτωση που Όλμο και Κέιν δεν σκοράρουν, η Stoiximan και η Novibet θα πληρώσουν ως πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης τον Όλμο (1 ασίστ περισσότερη), ενώ στις υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρίες, θα ισχύσει το dead heat. Γι’ αυτό και ενώ οι δύο πρώτες έχουν σε απόδοση 1,50 τον Όλμο, στις υπόλοιπες εταιρίες παίζει σε αποδόσεις τριπλασιασμού.

Τι είναι το dead heat;

Τον όρο dead heat εντοπίζαμε κυρίως από τις ιπποδρομίες και αφορά στην περίπτωση που δύο διεκδικητές έχουν ισόπαλο αποτέλεσμα. Τότε μιλούσαμε για την διεκδίκηση της πρωτιάς σε μία κούρσα. Όταν, όμως το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να αναδειχθεί νικητής, τότε είχαμε περισσότερους από έναν νικητή και στα στοιχήματα. Το ίδιο ισχύει και στις μέρες μας σε μακροχρόνιες επιλογές όπως οι πρώτοι σκόρερ.

Στους κανόνες στοιχηματισμού της Fonbet διαβάζουμε ότι στην περίπτωση που δύο ή περισσότεροι συμμετέχοντες μοιράζονται την 1η θέση, τότε για τη διευθέτηση του στοιχήματος ισχύουν οι κανόνες Dead Heat και οι αποδόσεις υπολογίζονται ως εξής: Κ=(Κi-1)/N+1, όπου Κi η αρχική απόδοση του συμμετέχοντα και Ν ο αριθμός των συμμετεχόντων που ισοβάθμησαν.

Παράδειγμα: Έστω ότι τοποθετήθηκε το στοίχημα Πρώτος Σκόρερ διοργάνωσης «Χ» σε απόδοση 3.10. Α) Αν δεν η επιλογή σας κερδίσει χωρίς ισοβαθμία, τότε η απόδοση θα είναι 3.10 Β) Αν ισοβαθμήσει με έναν συμμετέχοντα, η απόδοση θα είναι Κ=(3.10-1)/2+1=2.05 Γ) Αν ισοβαθμήσει με δύο συμμετέχοντες, η απόδοση θα είναι Κ=(3.10-1)/3+1=1.70

Στους κανόνες στοιχηματισμού της Bet365, η πληρωμή του Dead-Heat γίνεται διαφορετικά. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση ενός dead heat, η επιστροφή σας θα διαιρείται με τον αριθμό των συμμετεχόντων που έχουν ισοβαθμήσει. Για παράδειγμα, αν δύο συμμετέχοντες έχουν τερματίσει ισόβαθμοι στην 1η θέση, τότε θα λάβετε το 1/2 της επιστροφής σας. Αντίστοιχα, αν τερματίσουν τρεις συμμετέχοντες στην 1η θέση, τότε θα λάβετε το 1/3 της επιστροφής σας κ.ο.κ.

**Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στους όρους και κανόνες στοιχηματισμού κάθε στοιχηματικής εταιρίας.

Το… ανοιχτό παραθυράκι

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε δει στο παρελθόν στοιχηματικές εταιρίες να πληρώνουν περισσότερο από τον κανόνα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ενα πρόσφατο παράδειγμα ήταν όταν η Stoiximan πλήρωσε και το αυτογκόλ και τις αγορές με σκόρερ τον Κόλο Μουανί στο Γαλλία – Βέλγιο!

(UPDATE): Μετά την διευθέτηση του στοιχήματος για το Χρυσό Παπόυτσι στο Euro 2024, τόσο η Stoiximan, όσο και η Novibet, πλήρωσαν εν τέλει την αγορά μέσω dead heat.

Η ενημέρωση της Stoiximan αναφέρει πως: Βάσει της τελευταίας αλλαγής των κριτηρίων της UEFA, αντί για 1 πρώτο σκόρερ στέφθηκαν 6 παίκτες (Όλμο, Γκάκπο, Κέιν, Μικαουτάτζε, Μουσιάλα & Σράντζ). Στην Stoiximan διευθετήσαμε τον Όλμο ως τον νικητή της αγοράς του πρώτου σκόρερ, ως χειρονομία καλής θέλησης (κάτι που είχε τονίσει το BetMarket) προς τα μέλη που είχαν τοποθετήσει το στοίχημα προτού η UEFA αλλάξει την απόφασή της. Αφού άλλαξαν τα κριτήρια για τον τρόπο με τον οποίο κρίθηκε ο πρώτος σκόρερ, πήραμε την απόφαση να διευθετήσουμε όλους τους υπόλοιπους παίκτες βάσει dead heat – (αρχική απόδοση)/6(νικητές) αντί να είναι οι επιλογές μη κερδισμένες.

Από την πλευρά της Novibet έγινε λόγος για αλλαγή απόφασης μετά και την εξέλιξη όσον αφορά την αγορά.

EURO 2024 – Αποδόσεις πρώτου σκόρερ

Αποδόσεις Pamestoixima:

Αποδόσεις Stoiximan

Αποδόσεις Novibet

Αποδόσεις Fonbet

Αποδόσεις Bwin

 

σοκ Προσφορά* Γνωριμίας στη novibet!
σοκ Προσφορά* Γνωριμίας στη novibet!ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΕΕΠ|21+|ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ*ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Share Διαβαστε επισης