stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Τριγμοί πάνω από το Παρίσι

Τριγμοί πάνω από το Παρίσι

Το καλοκαίρι όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος στράφηκε στην περίπτωση της Παρί Σ.Ζ., με τους ιδιοκτήτες από το Κατάρ να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στην προσπάθεια να φέρουν την ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Η μεταγραφή του next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Μ’Μπαπέ, από τη Μονακό αλλά κυρίως ο ερχομός του Νέιμαρ από την Μπαρτσελόνα, με «σπάσιμο» της μεγάλης ρήτρας, ήταν από τις ηχηρότερες κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Μια από τις συζητήσεις που προκλήθηκαν ήταν η ανάλυση των λόγων που οδήγησαν τον βραζιλιάνο σταρ να πει το «ναι» στην πρόταση των Γάλλων, αφήνοντας πίσω του τους Καταλανούς, βάζοντας τέλος στο περίφημο MSN, το επιθετικό τρίο δηλαδή που είχε δημιουργήσει με Σουάρεζ και Μέσι.

Ηρθε για να γίνει το νούμερο 1

Το υπέρμετρο εγώ του Νέιμαρ δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες. Ο λόγος που αποφάσισε τη μεταγραφή ήταν απλός. Να γίνει το νούμερο ένα. Το απόλυτο νούμερο ένα. Να έχει μια ομάδα που παίζει γι αυτόν, βασίζεται σε αυτόν, κάνει τα πάντα και περιμένει τα πάντα από αυτόν. Να έχει τον κόσμο να τον αποθεώνει, να τον κοιτά με λατρεία, να γεμίζει το γήπεδο γιατί μέσα υπάρχει αυτός.

Αυτό το όνειρο οδήγησε τον Νέιμαρ στο Παρίσι. Με αυτές τις συνθήκες, στο μυαλό του, είπε το μεγάλο ναι. Να πάψει να είναι μέλος μια τριάδας και να γίνει ο ένας. Να αλλάξει την ιστορία και αντί αυτή να καταγράψει θα θρυλικά κατορθώματα των Μέσι-Σουάρεζ-Νέιμαρ, να μιλά για τα όσα πέτυχε μόνος του ο ίδιος.

Η φανέλα με το 10

Η πρώτη του κίνηση ήταν να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 10. Αυτή που φορά στην Εθνική Βραζιλίας, αλλά στην Μπαρτσελόνα άνηκε στον Μέσι. Αυτή τη φανέλα που στη χώρα του σημαίνει τόσα. Τη φανέλα με την οποία συνέδεσαν το όνομά τους ο Πελέ, ο Ζίκο, ο Ριβελίνο, ακόμη και ο Ροναλντίνιο με τον Ριβάλντο πιο πρόσφατα. Ο καλύτερος Βραζιλιάνος, αυτός που ο κόσμος λάτρευε, φορούσε πάντα το 10. Και ο Νέιμαρ το ήθελε τόσο πολύ.

Ο Παστόρε, που φορούσε το 10 την περασμένη χρονιά, μετά τον Ιμπρα, φυσικά έκανε γρήγορα στην άκρη. Το 10 πήγε στον Νέιμαρ και με αυτό παρουσιάστηκε από την Παρί Σ.Ζ.

Ξαφνικά… έγινε τριάδα!

Επίσημο ντεμπούτο στις 13 Αυγούστου με ένα γκολ και μια ασίστ απέναντι στην Γκινγκάμπ. Αλλα δύο γκολ, άλλες δύο ασίστ την επόμενη εβδομάδα στην Τουλούζ. Ξανά γκολ, ξανά ασίστ απέναντι στη Μετς, τα ίδια και με αντίπαλο τη Σέλτικ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαζί με τον Καβάνι και τον Μ’Μπαπέ συνθέτουν άμεσα ένα εκρηκτικό τρίο που είναι ικανό να σμπαραλιάσει κάθε άμυνα. Οι φωτογραφίες με τους τρείς τους «παίζουν» παντού. Τα αφιερώματα για την επιθετική σύνθεση της Παρί Σ.Ζ. δίνουν και παίρνουν.

Ωπα! Μια στιγμή! Ο Νέιμαρ δεν ήρθε γι αυτό στο Παρίσι! Ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζεται πάλι σαν μέλος μια σύνθεσης, σαν ένας από τους τρεις. Και αυτό τον ενοχλεί.

Η κόντρα για ένα πέναλτι

Την 6η αγωνιστική η Παρί Σ.Ζ. υποδέχεται τη Λυών και είναι μπροστά με 1-0 στο 80’, όταν κερδίζει υπέρ της πέναλτι. Ο Νέιμαρ «βράζει» εδώ και μέρες και θέλει να δείξει πως είναι ο ένας, ο σταρ. Στο μυαλό του είναι αδιαπραγμάτευτο πως αυτός θα εκτελέσει το πέναλτι για να «τελειώσει» το ντέρμπι κάνοντας το 2-0. Με τη βοήθεια του κολλητού του, Αλβες, παίρνει την μπάλα και τη στήνει στα 11 βήματα. Ο Καβάνι έχει διαφορετική άποψη. Διαπραγματεύσεις, τσακωμός κι όλα αυτά την ώρα του παιχνιδιού. Ο Νέιμαρ με τον Καβάνι διαφωνούν για την εκτέλεση του πέναλτι την ώρα που ο διαιτητής περιμένει να συνεχιστεί το παιχνίδι! Για την ιστορία, ο Καβάνι εκτελεί νευριασμένος και αστοχεί.

Ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να το χωνέψει. Νιώθει παραγκωνισμένος, νιώθει πως έστω και για ένα λεπτό, για ένα πέναλτι, έγινε το νούμερο δύο. Και δεν αντέχει να είναι το νούμερο δύο.

Λίγες ημέρες μετά ακολουθεί το ταξίδι στο Μονπελιέ, με τον ίδιο να δηλώνει τραυματίας και να μην πηγαίνει. Οι φήμες για τα νεύρα του όλο και πληθαίνουν. Η μοίρα όμως που… αρέσκεται σε τέτοια παιχνίδια, φέρνει εκείνο το 0-0 στο Μονπελιέ. Η Παρί Σ.Ζ. χωρίς τον Νέιμαρ δεν κερδίζει. Και είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που δεν κερδίζει.

Ο Βραζιλιάνος νιώθει δικαιωμένος. «Δεν έπαιξα και δεν τα καταφέρατε» η σκέψη στο μυαλό του. Τα κέφια του για τη γκέλα της ομάδας του φαίνονται την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Μπορντό. Δύο γκολ, μια ασίστ και κορυφαίος του γηπέδου στην επιστροφή της Παρί Σ.Ζ. στις νίκες.

Το ρεκόρ του Καβάνι και οι αποδοκιμασίες

Εκτοτε ο προπονητής Εμερι δείχνει να έχει βρει τη φόρμουλα για να φτιάξει το κλίμα και η ομάδα προχωρά από νίκη σε νίκη. Ολοι σκοράρουν, όλοι μοιάζουν ευχαριστημένοι, μέχρι που ο Καβάνι έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Η Παρί Σ.Ζ. σκοράρει τόσο πολύ που ο Ουρουγουανός πλησιάζει στην κορυφή του πίνακα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία της. Το μυαλό του Νέιμαρ αρχίζει να βγάζει ξανά… σπίθες. Ο Καβάνι ξανά μπροστά του. Πάλι ο κόσμος ασχολείται με κάτι άλλο εκτός από τον ίδιο.

Το αποκορύφωμα έρχεται το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, όταν η Παρί Σ.Ζ. υποδέχεται την Ντιζόν. Ο Καβάνι χρειάζεται δύο γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και ήδη από το πρώτο ημίχρονο έχει πετύχει το ένα.

Ο Νέιμαρ κάνει τα πάντα για να τραβήξει πάνω του τη δημοσιότητα και νευριάζει όταν νομίζει πως κάποιος τον… σαμποτάρει. Όπως ο μίνι τσακωμός του με τον Ντι Μαρία, όταν ο τελευταίος έσπρωξε στην μπάλα στα δίχτυα σε πλασέ του Νέιμαρ που πήγανε άουτ. Χρειάστηκαν 2 ολόκληρα λεπτά για να εξηγεί ο Ντι Μαρία στον Νέιμαρ πως αν δεν έμπαινε στην πορεία της μπάλας αυτή θα κατέληγε άουτ και όχι στα δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος πεισμώνει κι άλλο. Δεν δίνει την μπάλα σε κανέναν. Την παίρνει και την «κολλά» στα πόδια του. Μπορεί να το κάνει, άλλωστε ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε την ικανότητά του. Περνάει έναν, δύο, τρεις, τον ρίχνει κάτω ο τέταρτος. Κερδίζει φάουλ, το εκτελεί, σκοράρει.

Σκοράρει ξανά στο δεύτερο ημίχρονο και ξανά, βγάζει και μια ασιστ. Με μια φανταστική εμφάνιση οδηγεί την Παρί σε ένα 7-0 δέκα λεπτά πριν τη λήξη. Τότε ο Καβάνι κερδίζει πέναλτι και το γήπεδο περιμένει από τον Ουρουγουανό να σκοράρει για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί το ρεκόρ του.

Ο Νέιμαρ βγάζει καπνούς, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, παίρνει την μπάλα, εκτελεί το πέναλτι και σκοράρει! Γίνεται ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 4 γκολ και μοιράζει 2 ασιστ στο ίδιο παιχνίδι! Κάνει το δικό του ρεκόρ!

Αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτό. Ο κόσμος δυσανασχετεί,  δεν συγχωρεί τον εγωισμό του Βραζιλιάνου και όλο το γήπεδο φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Καβάνι. Το παιχνίδι λήγει με τον Νέιμαρ να αποχωρεί νευριασμένος.

Την επόμενη μέρα δηλώνει τραυματίας. Στο παιχνίδι με τη Λυών δεν πηγαίνει καν, ενώ ο κολλητός του Ντάνι Αλβες παίρνει κόκκινη και αποβάλλεται. Η Παρί Σ.Ζ. χάνει.

Δεύτερο παιχνίδι που λείπει ο Βραζιλιάνος, μετά από εκείνο το 0-0 στο Μονπελιέ και η ομάδα του ξανά δεν τα καταφέρνει χωρίς αυτόν.

Τώρα όμως δεν του αρκεί για να επιστρέψει. Απόψε η Παρί Σ.Ζ. υποδέχεται την Γκινγκάμπ αλλά ο Βραζιλιάνος είναι και πάλι εκτός αποστολής, δηλωμένος τραυματίας. Παρέα με τον (τιμωρημένο) φίλο του Ντάνι Αλβες θα δούνε το παιχνίδι από την κερκίδα και το ερώτημα είναι… θα χαρούν μια πρόκριση της Παρί Σ.Ζ. ή βαθιά μέσα τους θα θέλουν η ομάδα να μην τα καταφέρει χωρίς αυτούς;

Share Διαβαστε επισης