novibet logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Ο κόκκινος συναγερμός και το… μπλοκ στον «Μίδα»

Ο κόκκινος συναγερμός και το… μπλοκ στον «Μίδα»

Ένα μονό στα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος από το Apertura Mexico (19/10/24).

Στη στήλη της περασμένης Κυριακής γράψαμε για τη λανθασμένη εκτίμηση των μετεωρολόγων αναφορικά με την κακοκαιρία «Βερενίκη», τονίζοντας, όμως, ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Επίσης, προσθέσαμε πως η φύση έχει εξελιχθεί σε απρόβλεπτο αντίπαλο.

Γίναμε… μετεωρολόγοι

Την ίδια ημέρα την πατήσαμε κι εμείς στην εκτίμησή μας, καθώς προτιμήσαμε το Over 1.5 της Γρανάδα από την απλή νίκη της με την Κόρδοβα και το ματς έληξε 1-0 υπέρ της με γκολ στο 90+1’! Στηρίξαμε την απόφασή μας σε δύο λόγους. Πρώτον, στην απουσία της τελευταίας στιγμής του στόπερ Μίκελ (5/0). Δεύτερον, στο ότι η Κόρδοβα είναι η ομάδα με τα περισσότερα «κλεψίματα» στο αντίπαλο μισό απόρροια της πίεσης που ασκεί ψηλά και η Γρανάδα δεν είναι καλή στην πρώτη πάσα έπειτα από την ανάκτηση της μπάλας. Ούτε η απώλεια του Μίκελ φάνηκε, όμως, αλλά ούτε και η νεοφώτιστη πρέσαρε ψηλά, καθώς έμεινε με 10 παίκτες στο 39’ και δεν ξεμύτισε από τα καρέ της. Ήταν και σε μεγάλη βραδιά ο κίπερ, Μαρίν κι έδεσε το γλυκό! Απρόβλεπτες στιγμές, λοιπόν, έχει και το στοίχημα!

Το πάλεψε ο Μπογέ

Σε αυτό συνεπικούρησε (άθελά της) και η δεύτερη επιλογή μας, ο φορ Μπογέ, ο οποίος έμεινε στον αγωνιστικό χώρο πρώτη φορά φέτος σε ολόκληρο 90λεπτο, αλλά δε σκόραρε. Ο 28χρονος Αργεντίνος μέτρησε 5 τελικές. Οι 2 ήταν στη εστία και σε αμφότερες αποσόβησε το γκολ ο Μαρίν. Στην πρώτη, μάλιστα, με εξωπραγματική επέμβαση σε απίθανη καρφωτή κεφαλιά (8’). Οι υπόλοιπες 3 έφυγαν άουτ με την τελευταία (83’) να… ξύνει το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρε της Κόρδοβα!

Βγήκε για… πλάκα

Όσον αφορά το Goal/Goal στο Ουέσκα – Αλμπαθέτε (2-2) πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο ημίχρονο (1-2)! Δύσκολα, πλέον, θα ξαναδούμε τέτοιες τιμές σε Over (2.40 μέσο όρο) και Goal/Goal (2.00 μέσο όρο) σε εντός έδρας ματς της Ουέσκα, αφού τα μετατρέπει όλα σε… ροντέο. Θα παίζει ρόλο, βέβαια, σε αυτό και η ομάδα που θα αντιμετωπίζει. Γενικότερα, πάντως, υποχωρούν διαρκώς οι τιμές στα γκολ στη Segunda και παραδοσιακά όταν συμβαίνει αυτό «σκάνε» τα Under ή τα No Goal το ένα μετά το άλλο. Ήδη την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήρθε το Goal/Goal στο Σανταντέρ – Λεβάντε (1-0), το οποίο έδινε μόλις 1.50 πριν την έναρξή του!

Πρέπει να μπει… φρένο

Αυτά ήταν τα… απόνερα της τελευταίας στήλης. Από σήμερα ξεκινάει πάλι η δράση, αφού τελείωσαν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Το θέμα, όμως, είναι ότι το πρόγραμμα… ξεφεύγει και πάλι απόρροια των αποφάσεων FIFA και UEFA να προσθέτουν ολοένα και περισσότερα παιχνίδια στις διοργανώσεις τους. Εάν δεν κατέβουν σε απεργία οι ποδοσφαιριστές με σκοπό να διαπραγματευτούν τη μείωση των χρημάτων που παίρνουν, με αντάλλαγμα τη μείωση των αγώνων που δίνουν, δεν τα βλέπουμε καθόλου καλά τα πράγματα, καθώς οι ρυθμοί είναι αδυσώπητοι και οι τραυματισμοί αλλεπάλληλοι.

Εξοντωτικό πρόγραμμα

Οι ομάδες της Primera για παράδειγμα έδιναν ματς ανά 3,1 έως 4,4 ημέρες ανάμεσα στις δύο διακοπές που υπήρξαν (18 ημέρες)! Εν τω μεταξύ, χαλάρωση δεν έχει ούτε για δείγμα, καθώς από σήμερα και μέχρι τις 4/11 (18 ημέρες σύνολο) το πρόγραμμα είναι ως εξής στην Ισπανία: Στη La Liga 3 αγωνιστικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για 7 συλλόγους. Στη Segunda 4 αγωνιστικές (η μία μεσοβδόμαδα). Υπάρχει, όμως, και… επιδόρπιο! Το Κύπελλο Ισπανίας, στο οποίο θα παίξουν οι 37/42 ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών (29-31/10)! Για να μη μείνει παραπονεμένο το Μεξικό, έβαλε κι αυτό 4 αγωνιστικές (η μία μεσοβδόμαδα)!

«Δρόμος και κουβέρτα»

Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν την έκφραση, «δρόμος και κουβέρτα» όταν αναφέρονται σε ταξίδια που πραγματοποιούνται χωρίς επαρκή προετοιμασία. Το πιο ακραίο παράδειγμα, λοιπόν, στην… τρέλα που αναφέραμε πιο πάνω είναι η Μπούργος (Σεγούντα). Θα διανύσει 3.416 χιλιόμετρα (όλα με λεωφορείο) για να δώσει 5 ματς σε 14 ημέρες! Πότε θα ξεκουραστούν, πότε θα προπονηθούν και πότε θα κάνουν αποθεραπεία οι ποδοσφαιριστές! Αυτές οι καταστάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα, οι παίκτες του στοιχήματος να μιλούν για «στημένα παιχνίδια» στην προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν τα αναπάντεχα αποτελέσματα!

Κόκκινος συναγερμός

Αναφέρουμε τα παραπάνω για δύο λόγους: Πρώτον, για να συνειδητοποιήσουν όσοι δεν ασχολούνται εκτενώς με το θέμα ότι η κατάσταση έχει… ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επειδή οι ιθύνοντες δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία των ποδοσφαιριστών μπροστά στο χρήμα. Δεύτερον, για να εφιστήσουμε την προσοχή σε όσους παίζουν στοίχημα να… μαζέψουν τα πονταρίσματά τους, διότι οι ομάδες είναι ήδη απορρυθμισμένες και πιθανότατα θα «σκάνε» το ένα μετά το άλλο αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι η… δουλειά θα πάει έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα!

Στοιχηματικά, η προσοχή μας σήμερα πέφτει στο μεξικάνικο ντέρμπι Άτλας – Μασατλάν. Συνεπώς τα προγνωστικά μας είναι από το Apertura Mexico (19/10/24).

Apertura Mexico: Προγνωστικά Άτλας – Μασατλάν (19/10/24)

Βούσετιτς, ο «Μίδας»

Υψηλότατη η απόδοση του «1» παρότι η Άτλας προέρχεται από μεγάλο «2» στο ντέρμπι μίσους με τη Γουαδαλαχάρα (3-2). Ο πρώτος είναι, διότι μεσολάβησε διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δε γνωρίζει την κατάσταση των ομάδων. Ο δεύτερος, επειδή στον πάγκο της φιλοξενούμενης δεσπόζει η φυσιογνωμία του Βίκτορ Βούσετιτς. Ο επονομαζόμενος και «Μίδας» του μεξικανικού ποδοσφαίρου λόγω των τίτλων που έχει πάρει. Κυρίως με τη Μοντερέι με την οποία κατέκτησε 2 Apertura (2009, 2010), 1 Interliga (2010) και 3 Concacaf Champions League (2010-11, 2011-12, 2012-13). Επίσης, κέρδισε τους 10/12 τελικούς που έλαβε μέρος! Οι μοναδικοί που έχασε ήταν από τη Σάντος Λαγκούνα στο πλαίσιο των Clausura του 2012 και 2015. Του τρέφουν, λοιπόν, απεριόριστο σεβασμό όχι μόνο οι Μεξικανοί, αλλά και οι στοιχηματικές εταιρίες.

Προβληματική εικόνα

Η Μασατλάν, όμως, μάλλον θα είναι η πρώτη ομάδα που δε θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του ο 69χρονος προπονητής. Στο πρωτάθλημα έπειτα από 11 αγωνιστικές έχει μόλις μία νίκη κόντρα στην Πατσούκα (3-0). Το θέμα είναι ότι το «τρίποντο» ήταν λίγο… πλασματικό, διότι η κάτοχος του Concacaf Champions Cup (πρώην Champions League) διάγει τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της με τον τεχνικό Αλμάδα στο τιμόνι. Πληρώνοντας πρακτικά την ελλιπή προετοιμασία και την απουσία βασικών ποδοσφαιριστών σε καίρια χρονικά σημεία.

13/17 ήττες εκτός

Η ίδια, πλην της κακής εικόνας στο τρέχον τουρνουά, χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της όταν φεύγει από το ««Εστάδιο ντε Μασατλάν». Φέτος είναι στο 0-1-5 με 0-8 γκολ. Η ισοπαλία ήταν στη Μοντερέι (0-0), η οποία έπαιξε με 10 ποδοσφαιριστές από το 6’! Εάν πάμε και σε περσινά παιχνίδια, μετράει συνολικά 13/17 ήττες μακριά από το «σπίτι» της!

Το τρίπτυχο για τον «1»

Η Άτλας από την άλλη, κατεβαίνει με καλή ψυχολογία. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές της έπαιξαν για τον τεχνικό τους, Μπενιάτ Σαν Χοσέ, στο 3-2 επί της Γουαδαλαχάρα. Επιπλέον, έχει 3-1-1 φέτος στην έδρα της. Η ισοπαλία ήταν με την πανίσχυρη Τίγκρες (1-1), ενώ έχασε 1-0 από την Κερετάρο έχοντας 71% κατοχή, 19 τελικές και 10 κόρνερ. Χρήζει αναφοράς εδώ ότι τα ματς με την Κερετάρο είναι ειδικών συνθηκών λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας. Χαρακτηριστικά, στα μεταξύ τους παιχνίδια αυτό που ενδιαφέρει άπαντες πρωτίστως, είναι να λήξουν χωρίς σοβαρά ευτράπελα στις εξέδρες.

Ο 1 πληρώνει 2.30 στην Bet365 με πρώιμη πληρωμή.

Προγνωστικά Apertura Mexico (19/10/24): Το παιχνίδι μας

Μονό στην Bet365

ΜΕΞ1 – 19/10 – 04.00 – Άτλας – Μασατλάν – 1 (2.30) με 10 μονάδες.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρχική ΚάβαΚέρδος/ΖημίαΑνοιχτά ΣτοιχήματαΝέο ΥπόλοιποΜ.Ο. ΑποδόσεωνR.O.I.
2000250.17102240.172.54125.354%

Η Ισπανία αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα του. Κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Μεξικό είναι δοσμένη η καρδιά του. Υπάρχει, όμως, κι η Λατινική Αμερική που διεκδικεί μέρος από τα συναισθήματά του. Είκοσι χρόνια είναι αυτά, έχουν δει πολλά τα μάτια του κι ακούσει τα αυτιά του.

Share Διαβαστε επισης