stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Α’ Ολλανδίας: Αξίζουν τα διπλά, ψηλά τα over

Α’ Ολλανδίας: Αξίζουν τα διπλά, ψηλά τα over

Εμβόλιμη αγωνιστική απόψε και αύριο στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας και το Betmarket αναλύει καταστάσεις. Οι προπονητές, τα ταλέντα, τα over, τα late goals και οι κάρτες στο πρωτάθλημα.

Τρία είναι τα μεγάλα ονόματα στη χώρα, ο Αγιαξ με 33 κατακτήσεις, η Αϊντχόβεν με 23 και η Φέγενορντ με 15. Η μοναδική που μπήκε ανάμεσά τους τα τελευταία χρόνια είναι η Αλκμάαρ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2009. Οσο για παλαιότερα, μετρά 10 κατακτήσεις η Ντε Χάαγκ (με τελευταία το 1914!) και 10 η Σπαρτα Ρότερνταμ, με πιο πρόσφατη το 1959.

Φέτος οι τρεις μεγάλοι ξεκίνησαν τη σεζόν και πάλι ως τα μεγάλα φαβορί. Αϊντχόβεν και Αγιαξ λόγω της καλοκαιρινής τους ενίσχυσης ήταν τα πρώτα, η Φέγενορντ λίγο πιο πίσω παρότι πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν.

Οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής δικαιώνονται, με τις δύο πρώτες να φιγουράρουν στην κορυφή και την ομάδα του Ρότερνταμ στην 5η θέση, σχεδόν 20 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η άλλη ομάδα του Ρότερνταμ, η ιστορική Σπάρτα, δικαιώνει κι αυτή τις προσδοκίες και είναι ουραγός του πίνακα.

Οι αλλαγές στους πάγκους

Τρεις ομάδες ξεκίνησαν τη σεζόν με νέους τεχνικούς. Ο Αγιαξ που είδε τον Πίτερ Μποζ να συμφωνεί με την Ντόρτμουντ και τον ίδιο ανέλαβε ο Κάιζερ. Η Ρόντα με τον Μόλεναρ και η Τσβόλε με τον Σιπ.

Πιο επιτυχημένος από όλους ο τελευταίος, με τη Τσβόλε να κάνει μια εξαιρετική πορεία, ούσα στην 4η θέση του πίνακα. Η ομάδα που εδρεύει στην ομόφωνη πόλη, 80 χιλιόμετρα μακριά από το Αμστερνταμ, έχει φτάσει μέχρι την 6η θέση τη σεζόν 2014/2015, ενώ πέρσι τερμάτισε 14η με 35 βαθμούς. Φέτος έχει ήδη φτάσει τους 39!

Χειρότερη όλων, αυτή στον Αγιαξ, με τον Αίαντα να αλλάζει ξανά προπονητή στις αρχές του 2018, με τον Τεν Χάγκ να αναλαμβάνει. Ο τελευταίος για να υπογράψει στον Αγιαξ άφησε την Ουτρέχτη, η οποία βρήκε λύση στο πρόσωπο του Πολ Ντε Γιόνγκ. Στις 28 Ιανουαρίου είχαμε μάλιστα και το πρώτο Ουτρέχτη-Αγιαξ μετά την αλλαγή πάγκου του Τεν Χαγκ, με την αναμέτρηση να λήγει χωρίς σκορ.

Νωρίτερα στη σεζόν, τον Οκτώβριο, η Τβέντε έδινε τα ηνία στον Φερμπέεκ, ενώ ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στη χώρα, ο Ντίκ Αντβοκατ  ανέλαβε τα Χριστούγεννα τη Σπάρτα Ρότερνταμ, στην προσπάθεια της τελευταία να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τα ταλέντα

Η Ολλανδία ανέκαθεν ήταν μια πολύ καλή αγορά για το Big 5 των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και φέτος υπάρχουν νεαροί που έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία της.

Όπως ο Λοθάνο, διεθνής Μεξικανός φορ, που ήρθε το καλοκαίρι από την Πατσούκα στην Αϊντχόβεν και μετρά ήδη 12 γκολ σε 18 εμφανίσεις με τη νέα του ομάδα.

Σημειώστε επίσης την περίπτωση του Λέμανς, που στα 22 του χρόνια οδηγεί τη «μικρούλα» Φένλο σε μια εκπληκτική πορεία.

Εκεί βέβαια που αξίζει να σταθούμε περισσότερο είναι στον Νταβίντ Νέρες (στη φώτο με τον Κλάιφερτ, γιο του μεγάλου άσου). Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ανακαλύφθηκε από τα λαγωνικά του  Αγιαξ στη Σάο Πάολο και με 12 εκατ. ευρώ πρόλαβαν να τον κάνουν δικό τους τον περασμένο Ιανουάριο. Αφού τον άφησαν λιγάκι να εγκλιματιστεί στον Γιόνγκ Αγιαξ, πήρε γρήγορα τον δρόμο για τη μεγάλη ομάδα. Φέτος είναι από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της, με εννέα τέρματα και έντεκα ασίστ σε 19 εμφανίσεις. Σύντομα αναμένεται να φέρει στον «Αίαντα» πολλά κέρδη από τη μεταγραφή του.

Η απόρθητη έδρα της PSV

Δέκα εντός έδρας παιχνίδια έχει δώσει φέτος η Αϊντχόβεν, ισάριθμες νίκες μετρά μπροστά στο κοινό της.

Αξιοπρόσεκτη η περίπτωση της Χέρακλες, που έχει μαζέψει τους 21 από τους 24 βαθμούς μπροστά στο κοινό της.

Αντίθετα Φένλο, Χέρενφεν, και Εξέλσιορ τα καταφέρνουν καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός.

Γενικότερα είναι από τα πρωταθλήματα με υψηλή επιβεβαίωση των διπλών, καθώς οι νίκες των φιλοξενούμενων φτάνουν στο 33%.

Χασμουρητά εντός, θέαμα εκτός

Αγιαξ και Χέρακλες είναι οι ομάδες με τα περισσότερα over, με τη Φένλο να είναι αυτή που μετρά τα περισσότερα under.

Στα εντός έδρας, τα παιχνίδια της Τβέντε αποζημιώνουν το κοινό, με 3,6 γκολ κατά μέσο όρο ενώ τα περισσότερα… χασμουρητά έρχονται στην Εξέλσιορ, με 2,2 τέρματα κατά μέσο όρο στα εντός της.

Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει όταν η Εξέλσιορ παίζει εκτός έδρας, καθώς ο μέσος όρος τερμάτων εκτοξεύεται στα 3,6!

Στο 60% το ποσοστό επιβεβαίωσης των over στο πρωτάθλημα, είναι ο υψηλότερος μεταξύ των «γνωστών» πρωταθλημάτων.

Βάλε γκολ στο τέλος Χέρακλες

Η Φέγενορντ είναι η ομάδα που σκοράρει συχνότερα στο πρώτο τέταρτο των αναμετρήσεών της, ενώ η Ντε Χάαγκ αυτή που έχει δει την εστία της να παραβιάζετε τις περισσότερες φορές στο ίδιο διάστημα.

Για τους… κυνηγούς των Late goal, αγαπημένη επιλογή πρέπει να γίνει η Χέρακλες, στα παιχνίδια της οποίας έχουν σημειωθεί 25 γκολ μετά το 75’. Αρκετά πιο πίσω Αγιαξ με 17 και Αλκμάαρ, Αϊντχόβεν με 15.

Η «άγρια» Μπρέντα

Ένα στοίχημα που σιγά σιγά παίρνει τα πάνω του και συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερα πονταρίσματα είναι αυτό στις κάρτες. Αν είσαστε από αυτούς που ψάχνουν τις «σκληρές» του κάθε πρωταθλήματος, στην Ολλανδία αυτόν τον τίτλο τον έχει η Μπρέντα, με 45 κίτρινες κάρτες μέχρι στιγμής.

Το παράδοξο σε αυτή την κατηγορία είναι στη Ρόντα, που είναι η ομάδα με τις λιγότερες κίτρινες κάρτες (23) αλλά και τις περισσότερες κόκκινες (4)!

Share Διαβαστε επισης