stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Η ιστορία των Μουντιάλ: Γερμανία 2006

Η ιστορία των Μουντιάλ: Γερμανία 2006

Η άριστη οργάνωση των Γερμανών και ο Λίπι που τους σταμάτησε, ο τραυματισμός του Νέστα που άλλαξε τη μοίρα της διοργάνωσης και έφερε την κουτουλιά του Ζιντάν και το ρεκόρ σε κάρτες!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2006

Γερμανία 2006

Το 1974 ήταν η Δυτική Γερμανία, που είχε φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα ήρθε η στιγμή για την ενωμένη Γερμανία να υποδεχτεί την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η μάχη μάλιστα ήταν μεγάλη, με τους Γερμανούς να κρίνονται νικητές μόλις με μία ψήφο περισσότερη από τη Νότια Αφρική. Δικαιώθηκε πάντως η FIFA με τους διοργανωτές να παίρνουν άριστα.

Τρόπος διεξαγωγής – Ομάδες

Η μεγάλη αλλαγή είχε να κάνει με τη συμμετοχή της κατόχου Βραζιλίας στην προκριματική φάση. Μια απόφαση που πάρθηκε ώστε να έχει παιχνίδια στα πόδια της η κάτοχος, μετά την κάκιστη παρουσία της Γαλλίας το 2002.

Μεγάλη νικήτρια της προκριματικής φάσης η Αυστραλία, που κέρδισε στα μπαράζ την Ουρουγουάη, μεταφέροντας τη μαγεία του μουντιάλ και στην 6η Ηπειρο.

Δεν τα κατάφεραν η δική μας Εθνική, δύο χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας, όπως και οι Τούρκοι που είχαν τερματίσει 3οι το 2002.

Αρκετές οι πρωτάρες, με την Τσεχία και την Ουκρανία να συμμετέχουν για πρώτη φορά ως ανεξάρτητα κράτη, ενώ από την Ήπειρο της Αφρικής, μόνο η Τυνησία είχε δώσει ξανά το παρών. Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Τόνγκο θα έπαιζαν για πρώτη φορά σε τελική φάση.

Η διοργάνωση (φάση των ομίλων και «16»)

Πολύ δυναμική είσοδος για τη Γερμανία, που είχε μόνο νίκες σε όμιλο με Ισημερινό (προκρίθηκε), Πολωνία και Κόστα Ρίκα. Παρότι δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους οι Άγγλοι πήραν την πρόκριση από τον 2ο όμιλο, παρέα με τη Σουηδία. Την πατρίδα δηλαδή του τότε προπονητή τους, Ερικσον. Στον πιο δύσκολο όμιλο η Αργεντινή και η Ολλανδία άφησαν εκτός της Ακτή Ελεφαντοστού του Ντρογκμπά και τους Σέρβους. Πορτογαλία και Μεξικό είχαν σαφώς ευκολότερο έργο, απέναντι σε Ανγκόλα και Ιράν.

Την έκπληξη από πλευράς Αφρικής έκανε η Γκάνα, που συνόδευσε την Ιταλία στους «16», αφήνοντας εκτός Τσεχία και ΗΠΑ. Έκπληξη και από πλευράς Αυστραλίας, που τερμάτισε 2η, μπροστά από Κροατία και Ιαπωνία, στον όμιλο που η κορυφή ήταν καπαρωμένη από τους Βραζιλιάνους. Επιστροφή στα νοκ αουτ για τους Γάλλους, έστω και σαν 2οι, πίσω από την Ελβετία και μπροστά από Νότια Κορέα και Τόγκο. Τρείς νίκες για την Ισπανία, που μαζί με την Ουκρανία προκρίθηκε από τον 8ο όμιλο.

Η ταλαντούχα μεν, άπειρη δε τότε ομάδα των Ισπανών δεν τα κατάφερε στα νοκ αουτ, χάνοντας με 3-1 από τη Γαλλία. Ακόμη ευκολότερο έργο για τους πρωταθλητές Βραζιλιάνους, που υπέταξαν με 3-0 την Γκάνα, ενώ με διαφορά δύο γκολ προκρίθηκε και η διοργανώτρια Γερμανία (2-0 τη Σουηδία).

Οι Αγγλοι συνεχίζουν παρά τις κακές εμφανίσεις, κερδίζοντας 1-0 τον Ισημερινό, χάρη σε φάουλ του Μπέκαμ. Το ίδιο και οι Ιταλοί, που χρειάστηκαν το πέναλτι του Τότι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Αυστραλία. Η Αργεντινή απέκλεισε στην παράταση το Μεξικό, ενώ η Ουκρανία χρειάστηκε τα πέναλτι για να αφήσει εκτός τους Ελβετούς. Οι τελευταίοι αποκλείστηκαν παρότι δεν δέχτηκαν κανένα γκολ στο τουρνουά!

Σε ένα από τα επεισοδιακότερα παιχνίδια της διοργάνωσης, η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την Ολλανδία του Φαν Μπάστεν. Οι «Οράνιε» είχαν εντυπωσιάσει στα προκριματικά, κάνανε όνειρα μέχρι και για κατάκτηση, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε στα προημιτελικά. Ο λόγος πάντως που εκείνο το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία, ήταν τα απίστευτα σκληρά μαρκαρίσματα, που οδήγησαν στο ρεκόρ σε κάρτες, με 12 κίτρινες και 4 κόκκινες να βγαίνουν από την τσέπη του διαιτητή.

Προημιτελικά – Ημιτελικοί

Για άλλη μία διοργάνωση το ταξίδι των Άγγλων ολοκληρώνεται στα προημιτελικά. Θύτης αυτή τη φορά οι Πορτογάλοι, που μετά από ένα βαρετό 0-0, πανηγυρίζουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.  Με τον τερματοφύλακα Λέμαν να σταματάει δύο πέναλτι, οι Γερμανοί τσέκαραν στη ρώσικη ρουλέτα το εισιτήριο, απέναντι στην Αργεντινή.

Το ευκολότερο έργο στα προημιτελικά είχε η Ιταλία, που ανεβάζοντας στροφές «καθάρισε» με 3-0 την Ουκρανία. Τέλος διαδρομής για την κάτοχο Βραζιλία, των Ρονάλντο, Κακά και Αντριάνο. Το επιθετικό ποδόσφαιρο της Σελεσάο δεν απέδωσε, με την παρέα του Ζιντάν και του Ανρί να δίνει απαντήσεις μετά το κάκιστο τουρνουά του 2002, φτάνοντας στους «4».

Εκεί όπου για πρώτη φορά από το 1982 και μετά, βρέθηκαν μονάχα ομάδες από την Ευρώπη.

Με ένα γκολ του Ζιντάν γύρω στο ημίωρο οι Γάλλοι κέρδισαν την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον τίτλο του αξέχαστου ημιτελικού να έχει το Γερμανία – Ιταλία. Εκεί όπου το μαεστρικό στήσιμο του Μαρσέλο Λίπι, οδήγησε τη Σκουάντρα Ατζούρα στη μεγάλη πρόκριση. Χωρίς σκορ τα 90 λεπτά, ο Γκρόσο στο 119’ και ο Ντελ Πιέρο στο 121’ τα δύο γκολ των Ιταλών.

Ο τελικός

Το 1982, το 1986 και το 1990 ήταν οι Γερμανοί. Το 1994 και το 1998 οι Βραζιλιάνοι και το 2002 και οι δύο τους! Για πρώτη φορά μετά το 1978 η Βραζιλία και η Γερμανία δεν είναι σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Γάλλοι επιστρέφουν μετά από εκείνον του 1998, που είχαν κατακτήσει το τρόπαιο «σπίτι» τους, οι Ιταλοί είναι πίσω σε τελικό μετά το 1994 και το χαμένο πέναλτι του Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Ζιντάν στο 7’ και Ματεράτσι στο 19’ με τα γκολ τους έδειξαν από νωρίς πως θα είναι οι πρωταγωνιστές στη βραδιά. Στο 110’ ο πρώτος κουτουλά τον δεύτερο και αποβάλλεται, με το παιχνίδι να μένει στο 1-1 και να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί όπου οι Ιταλοί είναι αλάνθαστοι, με το χαμένο πέναλτι του Τρεζεγκέ να τους δίνει και το τρόπαιο, για 4η φορά στην ιστορία τους.

Η στιγμή της διοργάνωσης

Αν μη τι άλλο η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι είναι η φάση που συζητιέται μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη του τελικού αν ο αρχηγός των Γάλλων έμενε μέχρι τέλος στο παιχνίδι. Ούτε βέβαια μπορεί κάποιος να σκεφτεί ποια εξέλιξη θα είχε το τουρνουά με τον Ματεράτσι στον πάγκο. Ο Ιταλός στόπερ ταξίδεψε στη Γερμανία ως εναλλακτική, καθώς το δίδυμο Νέστα-Καναβάρο ήταν αντικαταστατό στην Ιταλία.  Στην 3η αγωνιστική όμως των ομίλων, ο Νέστα τραυματίζεται και ρίχνει τους Ιταλούς στο… κλάμα, μιας και χάνουν έναν πολύτιμο στέλεχος. Ο Ματεράτσι μπαίνει στη θέση του και σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με τον ίδιο να σημειώνει γκολ και στον τελικό!

Η ιστορία των Μουντιάλ στο BetMarket.gr

Share Διαβαστε επισης