• Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Αφιέρωμα League 1 Αγγλίας 2019/2020

Αφιέρωμα League 1 Αγγλίας 2019/2020

Με τη League 1 Αγγλίας ολοκληρώνονται τα αφιερώματα που έχει ετοιμάσει το betmarket για τα πρωταθλήματα που έχουν πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο.

Οι τρεις μεγάλες «δυνάμεις»

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου η Σάντερλαντ του τεχνικού Τζακ Ρος. Ο Ρος μετρά σχεδόν 1,5 χρόνο στο τιμόνι της ομάδας προερχόμενος από την Σεντ Μίρεν της Σκωτίας και παρότι απέτυχε πέρυσι να ανεβάσει την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ, φέτος ξεκινάει διαθέτοντας όλα όσα χρειάζεται (ποιοτικό ρόστερ/φανέλα/οπαδική βάση), συν έναν χρόνο εμπειρίας, ώστε να πρωταγωνιστήσει.

Δεύτερο φαβορί πλέον (μέχρι λίγο καιρό πριν ήταν η Ιπσουιτς) η Πόρτσμουθ, με τις στοιχηματικές να αλλάζουν την αρχική τους προσέγγιση και να ανεβάζουν την εκτίμησή τους προς τους “Πομπέις”. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, εμπειρότατο τεχνικό (Κένι Τζάκετ) και ειδικό βάρος φανέλας. Μεγάλο πλήγμα η πώληση του εξτρέμ Λόου (πρώτος σκόρερ με 15 γκολ), που όμως έφερε ζεστό χρήμα στα ταμεία της και αναμένεται να ψαχτεί για αντικαταστάτη. Ακόμα και έτσι, το δυναμικό της παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Την τριάδα συμπληρώνει η Ιπσουιτς του Πολ Λάμπερτ. H αλλαγή των αποδόσεων που λέγαμε παραπάνω οφείλεται αφενός στο ότι η Ιπσουιτς δεν κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι (πλην την μεταγραφή του γκολτζή Νόργουντ) και αφετέρου ότι πιθανότατα θα επηρεαστεί από την τραγική περυσινή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Βέβαια, διαθέτει την εμπειρία και το ειδικό βάρος ώστε να αντιδράσει και να επιστρέψει εκεί που τα τελευταία χρόνια ανήκει, έστω και ως 3η.

Για μία θέση στα πλέι οφ

Σαφές πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες φαίνεται να έχουν αυτήν τη στιγμή οι Πιτέρμπορο και Ρόδεραμ.

Η αγορά φαίνεται να κρατάει πισινή για τη Ρόδεραμ του εργατικού τεχνικού Πολ Γουόρν. Από το 2016 στο τιμόνι της, την ανέβασε στην Τσάμπιονσιπ το 2018, η περυσινή σεζόν ήταν σίγουρα κακή, αλλά έχει τα φόντα να γίνει απλά μία παρένθεση. Πέμπτο φαβορί για να τερματίσει στην πρώτη δυάδα. Καλή προσθήκη ο φορ Λανταμπό από την Πλίμουθ (έχει το γκολ), “πόνεσαν” οι αποχωρήσεις (εκ αμοιβής) των Βολκς (μέσος) και Ατζαγί (στόπερ), εντούτοις το ρόστερ έχει αρκετές δυνατότητες.

Η Πιτέρμπορο οργανώνει εδώ και αρκετό καιρό το λεγόμενο… μπαμ, αλλά κάτι πάντα στραβώνει. Εχει επενδύσει αρκετά χρήματα, πρόσθεσε έξτρα ποιότητα στο ρόστερ της και φέτος μάλλον είναι η κατάλληλη συγκυρία για να διεκδικήσει την άνοδό της μέσω των πλέι οφ. Στο πόστο του τεχνικού, ο μικρός Φέργκιουσον. Σίγουρα, έτη φωτός μακριά από το ταλέντο του πατέρα του, αλλά γνωρίζει καλά τα λημέρια στο “Λόντον Ρόουντ” και έχει διασυνδέσεις.

Το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε κατά διαστήματα πέρυσι η Μπέρτον, αλλά και ότι πλέον συνήθισε τα δεδομένα της κατηγορίας (πρόπερσι ήταν στην Τσάμπιονσιπ) την τοποθετεί σ’ αυτήν την κατηγορία, καθώς το ρόστερ της δεν έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ.

H νεοφώτιστη Μίλτον Κέινς Ντονς επένδυσε αρκετά πέρυσι ώστε να επιστρέψει στη Λιγκ 1 και τα κατάφερε, έστω και την τελευταία αγωνιστική. Δε θα λέγαμε πως ενισχύθηκε αρκετά, όμως πραγματοποίησε 2-3 κινήσεις ουσίας (μέσος Μπόατενγκ από Εξετερ/φορ Μπόερι από Κρου) και το μπάτζετ της βρίσκεται σε υψηλά πλαίσια. Βέβαια, την σημαντικότερη προσθήκη την έκανε πέρυσι, με την πρόσληψη του τεχνικού Πολ Τίσντεϊλ.

Στην Οξφορντ ευελπιστούν πως στη δεύτερη χρονιά του Καρλ Ρόμπινσον στον πάγκο τους θα χτυπήσουν την πόρτα των πλέι οφ. Οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι πάντως δείχνουν θετικές προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα.

Ικανές για την έκπληξη

Στο γκρουπ αυτό, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η Τζίλιγχαμ του… γουρουνομούρη Στιβ Εβανς. Και για να τα λέμε καλύτερα, θα της προσθέταμε τον χαρακτηρισμό… μαύρο άλογο. Τον Εβανς τον έχουμε σε υπόληψη, καθώς είναι από τους τύπους που θέλουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να γίνεται το δικό τους. Εχει τη πυγμή να διεκδικήσει και να μεταφέρει στους παίκτες του τη δική του δίψα. Στα θετικά ότι η “Τζίλι” κινήθηκε ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι (Ο φορ Ιβς η μεγαλύτερη της απώλεια), ενώ στον αέρα υπάρχει ακόμα η πρόσφατη αποτυχία του Στιβ στην Πιτέρμπορο και σίγουρα θα ψάξει για απαντήσεις.

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μπλάκπουλ, η στροφή/στήριξη του κόσμου που το τελευταίο διάστημα ήταν στους δρόμους, όπως και το θετικό κλίμα γύρω από το “Μπλούμφιλντ” θέτουν τους “Πορτοκαλί” στο μίξερ των ομάδων που θα παλέψουν για τα πλέι οφ. Πέραν αυτών, η πρόσληψη του επιτυχημένου σ’ αυτό το επίπεδο (4 ανόδους στο βιογραφικό του) τεχνικού Σάιμον Γκρέισον (παλιός παίκτης και τεχνικός της το 2005-2008) ανεβάζει από μόνη της τον πήχη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Ερωτηματικά

Στην Ντονκάστερ είχαμε αλλαγή προπονητή, με τον πρώην ΜακΚάν να εκμεταλλεύεται την καλή περυσινή σεζόν (6η, πήρε μέρος στα πλέι οφ) και να πηγαίνει στη Χαλ. Αντικαταστάτης του ο Ντάρεν Μουρ, άπειρος σ’ αυτό το επίπεδο. Προηγούμενη του ομάδα (για σχεδόν έναν χρόνο) η Γουέστ Μπρομ (ήταν η πρώτη του δουλειά). Πρόσθεσε βάθος στο ρόστερ της, που όμως παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ιδιαίτερη περίπτωση η Φλίτγουντ Τάουν (πέρυσι τερμάτισε 11η, δώδεκα πόντους μακριά από τα πλέι οφ), πως να μην είναι άλλωστε με έναν τόσο “ιδιαίτερο” τεχνικό (Τζόι Μπάρτον). Ο Τζόι τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός για τα ατοπήματα του, αλλά θα λέγαμε πως προπονητικά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Αν προσπαθήσει να συγκρατήσει τον οξύθυμο χαρακτήρα του και τελικά δεν τιμωρηθεί για όλα όσα έγιναν πέρυσι (έχει δικαστήρια τον Οκτώβρη για ξυλοδαρμό αντίπαλου τεχνικού) προδιαγράφεται θετική σεζόν (ενίσχυσε το ήδη καλό της ρόστερ). Βέβαια, αν δεν συμβεί τίποτα από αυτά, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και προς την κακή κατεύθυνση.

Η Κόβεντρι βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση, καθότι θα χρειαστεί να ξεσπιτωθεί και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο γειτονικό Μπέρμιγχαμ. Από τις ομάδες που κινήθηκαν αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, με το πρόσημο να είναι θετικότατο. Στα συν η παρουσία του Μαρκ Ρόμπινς που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2017, στα αρνητικά η αλλαγή έδρας αλλά και τα διοικητικά θέματα.

Από το μέσο και κάτω του πίνακα

Πρώτη και καλύτερη η νεοφώτιστη Λίνκολν, που τη σεζόν 2016/2017 αγωνιζόταν στην Νασιονάλ Λιγκ! Τα άλματα ανόδου των τελευταίων ετών, μαζί με τα εξαιρετικά δείγματα γραφής της δουλειάς του τεχνικού Ντάνι Κόουλι την φέρνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων προεξοφλώντας την έκπληξη (στο 3.50 για να τερματίσει στην πρώτη 6αδα). Δύσκολα θα απαντούσαμε εμείς (χωρίς να αποκλείαμε κάτι), καθώς πέραν όλων αυτών (που σωστά αναφέρονται), θεωρούμε πως δεν έχει το ρόστερ για να κάνει το βήμα παραπάνω.

H Μπρίστολ Ρόβερς κινδύνευσε αρκετά πέρυσι, κάτι που ώθησε τη διοίκηση να κινηθεί ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι. Αν και δεν συνηθίζει να βάζει το χέρι στην τσέπη, η διοίκηση των “Πειρατών” έκανε φιλότιμες προσπάθειες και έδωσε στον τεχνικό Κόχλαν (πήρε τα εύσημα για τη σωτηρία/από Δεκέμβρη του 2018 στην ομάδα) όλα όσα χρειάζεται για να σωθεί άνετα.

Σχεδόν στα ίδια με την Μπρίστολ Ρόβερς, η Σριούσμπερι. Κινδύνευσε πέρυσι, το Δεκέμβρη βρήκε στο πρόσωπο του Ρίκετς (Ρέξαμ) τον εκλεκτό και αφού σώθηκε με ιδιαίτερη δυσκολία, ενισχύθηκε το φετινό καλοκαίρι και φαίνεται πως προδιαγράφεται μία σχετικά ήρεμη σεζόν.

Πέρυσι Ρότσνστεϊλ και Ακρινγκτον τερμάτισαν με μία θέση διαφορά, στην 16η η πρώτη και στην 14η η δεύτερη εκπλήσσοντας αρκετούς αναλυτές. Θεωρούμε πως οι δύο αυτές ομάδες έχουν αρκετά κοινά σημεία (χαμηλά μπάτζετ/ενίσχυση κυρίως με δανεικούς/μικρή οπαδική βάση), αλλά αποτελούν τις κλασικές Αγγλικές ομάδες που βρίσκουν τον τρόπο να τα καταφέρουν γιατί πολύ απλά δουλεύουν σε σωστά πλαίσια. Ετσι, αναμένουμε να γίνει και φέτος, κάπου εκεί κοντά, χεράκι-χεράκι στις θέσεις 15-17.

O ενθουσιασμός της Τρανμίρ, μετά την επιστροφή της σε επίπεδο Λιγκ 1 μετά από 5 χρόνια απουσίας, το θετικό κλίμα, η δυνατή έδρα και το ένθερμο κοινό της θεωρούμε πως θα την βοηθήσουν να παραμείνει στην κατηγορία δίχως μπελάδες. Στα αρνητικά η φυγή του γκολτζή Νόργουντ.

Υποβιβασμός

Η Μπέρι (ανέβηκε ως 3η από τη Λιγκ 2) τιμωρήθηκε με -12 λόγω οικονομικών προβλημάτων και δεν έχει πραγματοποιήσει καμία προσθήκη, τουναντίον αποχώρησαν αρκετά και σημαντικά της στελέχη. Στην ίδια αφετηρία, με ποινή 12 βαθμών αλλά και με ίδια οικονομικά θέματα η Μπόλτον, που μέχρι στιγμής έχει μείνει με 7 παίκτες (οι υπόλοιποι είναι από τις ακαδημίες) και όλα θα εξαρτηθούν από την επικείμενη εξαγορά της.

Δεν νομίζουμε πως υπάρχει λόγος να αναφερθούμε εκτενέστερα στις Μπέρι και Μπόλτον που ξεκινούν με αφαιρέσεις βαθμών. Πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουμε αν τελικά καταφέρουν να βγάλουν όλο το πρωτάθλημα.

Οπως όλα δείχνουν Γουίμπλεντον, Σάουθεντ και Γουίκομ θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Αν σκεφτούμε πως Μπόλτον και Μπέρι δεν έχουν χειροπιαστές ελπίδες, δύο ομάδες από την παραπάνω τριάδα θα χρειαστεί να τις ακολουθήσουν στη Λιγκ 2.

Η Γουίκομ είναι αυτή που σύμφωνα με τους book είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει τις Μπέρι και Μπόλτον. Και αυτή με κάποια οικονομικά θέματα, όχι όμως πολύ σοβαρά αλλά έναν προπονητή που βγάζει άσους από τα μανίκια του και παίρνει το 101% των δυνατοτήτων από τους παίκτες του. Σχεδόν στα ίδια με πέρυσι (17η θέση) το ρόστερ, διατηρήθηκε η ομοιογένεια.

Ακολουθεί η Σάουθεντ και έπειτα η Γουίμπλεντον. Στην πρώτη μάλλον τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς θα πορευτεί με τον τεχνικό Κέβιν Μποντ που αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Ο Μποντ πέρα από τις σχέσεις που έχει με τον Ρέντναπ (συνεργάστηκαν στο παρελθόν), δεν κουβαλά άλλες περγαμηνές. Πέρυσι σώθηκε οριακά, λόγω διαφοράς τερμάτων και έχοντας πραγματοποιήσει μόλις τρεις προσθήκες δεν φαίνεται να τη γλιτώνει και φέτος.

Αντιθέτως, η Γουίμπλεντον είναι μαθημένη στις μάχες για τη σωτηρία, κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι (όσο μπορούσε) και περιμένει με ανυπομονησία το νέο της γήπεδο/στολίδι. Θα είναι… αμαρτία να μην το εγκαινιάσει στη Λιγκ 1 και πιστεύουμε πως εντέλει θα τα καταφέρει.

Γιώργος Σιώμος

Γιώργος Σιώμος

WWWWWWWWLLW

ΦΟΡΜΑ

Αρχική ΚάβαΚέρδος/ΖημίαΑνοιχτά ΣτοιχήματαΝέο ΥπόλοιποΜ.Ο. ΑποδόσεωνR.O.I.
2000+565.2651.262514.005.53140.37%

Τη μία μέρα μπορεί να αποθεώνει τη μαγεία και την καθαρότητα του Αγγλικού ποδοσφαίρου, την ομορφιά και το αγνό συναίσθημα των φιλάθλων στα γήπεδα της Βρετανίας. Την επόμενη μέρα είναι ικανός να αναλύσει όλες τις «βρώμικες» και παρασκηνιακές θέσεις που… φοβόμαστε μήπως μας τον «κλέψει» η Uefa για θέση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Share Διαβαστε επισης