Τhe Trader: Ο Λίνεκερ και ο Μπουκ
Υπάρχει η περίφημη φράση του Λίνεκερ, «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο 22 παίκτες κυνηγούν μία μπάλα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».
Υπάρχει όμως και η παραφθορά της, που την έχεις ψιθυρίσει αμέτρητες φορές από μέσα σου, αλλά δεν θέλεις να το παραδεχθείς: «Το στοίχημα είναι ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο 22 εκατομμύρια παίκτες κυνηγούν το ταμείο και στο τέλος κερδίζει πάντα ο Μπουκ».
Γιατί το μόνο μαθηματικά βέβαιο είναι, το ότι όσο πια συχνά (και αβασάνιστα) παίζεις , τόσο πιο γρήγορα θα σε καταπιεί η γκανιότα – ειδικά αν επικεντρώνεσαι στο ποδοσφαιρικό στοίχημα και θαμπώνεσαι από τις αμέτρητες αγορές και τις δυνατότητες του live στοιχηματισμού σε fast markets και στο πότε θα γίνει το επόμενο κόρνερ – ε, τότε είσαι η χαρά του Μπουκ!
Υπάρχει επίσης το περίφημο “FLOP” Club, στο οποίο αν είσαι επιφανές μέλος, ξέρεις εκ των προτέρων, ότι ο οβολός σου θα καταλήξει χορηγία ομάδων (στην καλύτερη) ή μπόνους και παροχές μεγαλόσχημων στελεχών των εταιριών στοιχημάτων και μεταγραφές της Στόουκ Σίτι…
Γιατί το FLOP (από τα αρχικά Football – Live – Over – Profit), οριοθετεί την επιτομή του ευπρόσδεκτου – δηλαδή του πλέον προσοδοφόρου – παίκτη για τις εταιρίες: αυτός που παίζει Ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα Live στοιχήματα και αγορές Over, αυτός μας φέρνει το Profit…
Γιατί όλοι μας έχουμε έμφυτη την τάση να ποντάρουμε σε γεγονότα που πρόκειται να συμβούν: να μπει γκολ, να γίνει κόρνερ, να βγουν κάρτες, πέναλτι, να μπει κι άλλο γκολ στα τελευταία λεπτά, να γίνει ανατροπή, ακόμη και να εμφανιστεί επιτέλους ο Γκοντό*…
Αυτή λοιπόν είναι μια στήλη που το περιεχόμενο της περιχαρακώνεται έξω, όσο πιο μακριά γίνεται, από τα τείχη του “FLOP”. Δεν θα βρεις ποτέ ούτε ποδοσφαιρικές προτάσεις, ούτε σε αγορές Over/Under οποιουδήποτε τύπου.
Γιατί στοίχημα, δεν είναι μόνο το Ποδόσφαιρο (ή το Μπάσκετ), αλλά πληθώρα άλλων, υπέροχων και άκρως θεαματικών αθλημάτων, που πάνω από όλα τυγχάνει να είναι και πιο εύκολα στοιχηματικά – απλούστατα, γιατί υπάρχει έλλειμα τεχνογνωσίας από πλευράς του Μπουκ, αλλά και ενδιαφέροντος λόγω χαμηλών τζίρων.
Γιατί όσο λιγότερο δημοφιλές είναι ένα άθλημα, και συνάμα όσο δυσκολότερο είναι να μοντελοποιηθεί (μαθηματικά), τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του συγκροτημένου παίκτη να προσποριστεί κέρδος – απλούστατα γιατί οι αποδόσεις της αγοράς υπολείπονται σε αξιοπιστία και ακρίβεια.
Αυτά είναι και τα αθλήματα, στα οποία επικεντρώνεται ο υποφαινόμενος: Βόλεϊ, Χάντμπολ, Πόλο, Ράγκμπι, Στίβος και φυσικά Τένις, το οποίο είναι μια ολόκληρη ιστορία από μόνο του – η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, καθώς παρότι πρόκειται για εξαιρετικά δημοφιλές και επαρκώς μοντελοποιημένο σπορ, παραμένει εδώ και δεκαετίες από τα πιο επικίνδυνα για τους απανταχού bookmakers!
* ΥΓ. Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», είναι το πιο γνωστό θεατρικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, στο οποίο οι χαρακτήρες προσμένουν έναν άνθρωπο που δεν έρχεται ποτέ, κάτι σαν το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους του Καβάφη». Ούτε στη ζωή όμως, ούτε φυσικά στο στοίχημα, υπάρχουν έτοιμες λύσεις -ερεθίσματα και σημαδούρες υπάρχουν, αλλά την άκρη του νήματος, οφείλει να την ξετυλίξει ο καθένας μόνος του, και να φτάσει όπου μπορεί ή μάλλον όπου δεν μπορεί…
Κρεμλίνο, ώρα μηδέν
Στο Τένις λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια εξ ορισμού περίεργη καμπή της σεζόν, που είναι διπλά περίεργη λόγω των απόνερων της πανδημίας και τις αλλαγές στο καλεντάρι. Άλλοι παίκτες έχουν πάει ήδη διακοπές ή/και περιθάλπουν το ταλαιπωρημένο σαρκίο τους, άλλοι αγωνίζονται, αλλά με το μυαλό τους στις διακοπές, άλλοι κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να προκριθούν στα επερχόμενα ετήσια ATP και WTA Finals του επόμενου μήνα…
Και άλλοι, έκπτωτοι στην κατάταξη είτε από μακροχρόνιους τραυματισμούς, είτε από καταχρήσεις, αναζητούν τον παλιό εαυτό τους, έμπλεοι από γινάτι και την αδήριτη ανάγκη να αποδείξουν στον εαυτό τους και στο κοινό, ότι δεν έχουν ξοφλήσει και να ανακτήσουν ψηφίδες της παλιάς τους αίγλης ή να διεκδικήσουν επιτέλους την καριέρα που ποτέ δεν έκαναν. Αυτοί είναι ίσως και οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις σε αυτό το φινάλε της σεζόν.
O 33χρονος πια Αντριάν Μαναρινό, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση της τελευταίας κατηγορίας. Τρομερά τεχνίτης, με ποικιλία ιδιότυπων χτυπημάτων και απρόβλεπτο παιχνίδι – αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν atypique – αλλά και ιδιότυπος χαρακτήρας (πχ για χρόνια έπαιζε με την ίδια ρακέτα, κυριολεκτικά, καθώς ο κατασκευαστής είχε καταργήσει το επίμαχο μοντέλο) και με διαχρονικά προβλήματα τραυματισμών – πιο πρόσφατο ένα πρόβλημα στο γόνατο που του στέρησε την νίκη κόντρα στον Φέντερερ στο φετινό Γουίμπλεντον σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ καλύτερος και προηγούνταν 2-1 σετ – δεν έκανε ποτέ την αναμενόμενη καριέρα και έχει να επιδείξει μόλις ένα τίτλο και τρεις 4ους γύρους στο Γουίμπλεντον.
Το τρέχον τουρνουά της Μόσχας πάντως, είναι μακράν το πιο αγαπημένο του – στις δύο τελευταίες εκδόσεις του έφτασε μέχρι τον τελικό και το 2017 σταμάτησε στα ημιτελικά, ενώ ήδη χθες απέκλεισε τον αγαπημένο της εξέδρας (και περσινό νικητή) Αντρέι Ρούμπλεφ, παίζοντας καταπληκτικό τένις.
Για τους Ρώσους το Kremlin Cup, έχει σχεδόν τόσο μεγάλη σημασία όσο η Μονή Εσφιγμένου* στο Άγιο Όρος και η χθεσινή ήττα του Ρούμπλεφ ήταν μέγα σοκ και δέος. Τώρα έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στον νικητή του 2018 (και πρώτο φαβορί κατά τους Μπουκ), Κάρεν Κατσάνοφ ο οποίος όμως, αφενός μετά την Ολυμπιάδα, δείχνει να έχει «αδειάσει» και λιμνάζει σε μέτριες εμφανίσεις και αφετέρου θα έχει να διαχειριστεί και τις υπέρμετρες προσδοκίες του Ρωσικού κοινού.
Εν κατακλείδι, όσον αφορά τους Άνδρες, θα κρατήσω το 8,50 για την κατάκτηση του Τουρνουά από τον ιδιότυπο Γάλλο δεξιοτέχνη, ο οποίος έχει βατό μονοπάτι μέχρι τον τελικό, όπου υπό κανονικές συνθήκες θα συναντήσει τον Κατσάνοφ.
Tαμπλό γυναικών
Στο ταμπλό των Γυναικών, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Μαρία Σάκκαρη, με την εύκολη νίκη της επί της Καλίνσκαγια (που αποχώρησε με τραυματισμό στην αρχή του δεύτερου σετ), πέτυχε τον κύριο στόχο της και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στα WTA Finals για πρώτη φορά στην καριέρα της, τα οποία θα διεξαχθούν σε 18 ημέρες στην Γουαδαλαχάρα.
Αντίθετα, η άλλοτε κραταιά Σιμόνα Χάλεπ, προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει στο προσκήνιο, μετά από μια δύσκολη περίοδο και αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Ήδη από το Αμερικανικό Όπεν είχε δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής ότι είναι κοντά στο να επιστρέψει στα ψηλότερα στάνταρ της και στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια της στη Μόσχα, η απόδοση της κυμάνθηκε επίσης σε υψηλά επίπεδα.
Δεν υπαινίσσομαι ότι η Μαρία θα χαλαρώσει και θα παρουσιαστεί κατώτερη της περίστασης σήμερα το απόγευμα – εξάλλου είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την Χάλεπ και αυτό από μόνο του είναι ισχυρό κίνητρο. Εντούτοις, το ταβάνι της Χάλεπ, είναι σαφώς υψηλότερο από της Μαρίας και η εκτίμηση μου είναι ότι η Ρουμάνα έχει τουλάχιστον 60% πιθανότητες να κερδίσει την αναμέτρηση, γεγονός που αυτόματα καθιστά το 2,03 του Stoiximan “must bet”.
*Το 1035 ο Ρώσος Αθωνίτης Όσιος Αντώνιος, διδάχθηκε τους μοναστικούς κανόνες και εκάρη μοναχός από τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Θεόκτιστο. Κατόπιν Θείας Αποκαλύψεως, ο ηγούμενος τον έστειλε στην Ρωσία, για να γίνει ο φωστήρας του Ρωσικού λαού – αυτά έτσι για την ιστορία και για να φτιάξεις το παζλ γιατί ο Πούτιν ασχολείται μια χούφτα ζηλωτές σε κάποια Μονή και για το αν άλλες εποχές, πόσο θα φοβόταν ο κάθε Ρούμπλεφ και Κατσάνοφ, μήπως χάνοντας ένα ματς, βρίσκονταν ξαφνικά, «εθελοντές» ασκητές στο Άγιον Όρος…
Το παιχνίδι μου
Μονό (Stoiximan.gr)
22/10 – 16:30 Σάκκαρη – Χάλεπ 2 (2.03)
Μονό σε απόδοση 2.03 με 30 μονάδες
Μονό (Novibet)
Μόσχα – Νικητής 2021 – Αντριάν Μαναρινό (8.50)
Μονό σε απόδοση 8.50 με 10 μονάδες
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ