stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά

Οι ακριβότερες μεταγραφές Αφρικανών ποδοσφαιριστών

Οι ακριβότερες μεταγραφές Αφρικανών ποδοσφαιριστών

Ένα 24ωρο πριν ο Σεντρίκ Μπακαμπού ολοκλήρωσε τον κύκλο ιατρικών εξετάσεων στο Πεκίνο και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ανακοινωθεί από την Γκουάν. Ο φορ από τον Κονγκό στα 26 του χρόνια αφήνει τη Βιγιαρεάλ, τη Λα Λίγκα και την Ευρώπη και αποφασίζει να περάσει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ασίας.

Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τον λόγο (ή τους λόγους) που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Βέβαια σαφώς και ήταν καταλύτης η προσφορά που δέχτηκε ο ίδιος. Για να μην σας μπλέκουμε με ποσά, θα αναφέρουμε μόνο το συνολικό κόστος για τη μεταγραφή, το οποίο έφτασε τα 74 εκατ. ευρώ!

Ο Μπακαμπού και τα λεφτά αυτά τα οποία δόθηκαν για την απόκτησή του αποτέλεσαν αφορμή για να θυμηθούμε σήμερα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Αφρικανική ήπειρο, για τους οποίους έσπασαν τα ταμεία.

Κάτι που στην αρχή της καριέρας τους δεν έμοιαζε καθόλου εύκολο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο διαφορετικό είναι να κάνεις τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα σε μια πόλη όπως η Βαρκελώνη ή το Λονδίνο και πόσο πιο δύσκολο είναι να ακολουθήσεις το όνειρό σου αν… πρωτοκλωτσάς την μπάλα σε μια αλάνα στο Κονγκό.

Ναμπί Κεϊτά

Το μεταγραφικό ρεκόρ που «έσπασε» ο Μπακαμπού ήταν αυτό του Ναμπί Κεϊτά, το οποίο κράτησε μόλις λίγους μήνες.  Ο 22 ετών μέσος από τη Γουινέα θεωρείται, δικαίως, ως ένας από τους κομβικότερος ποδοσφαιριστές στα όσα πετυχαίνει τα τελευταία χρόνια η Λειψία. Στο «Ανφιλντ» αναγνώρισαν τα προσόντα του και ξόδεψαν 52 εκατ. ευρώ για να τον ντύσουν στα κόκκινα της Λίβερπουλ. Το μόνο που μένει είναι ο Κεϊτά θα κάνει το ταξίδι για την Αγγλία στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ή θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Πάλι τη Λίβερπουλ βρίσκουμε και στην τρίτη ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την Αφρική. Τον Ιούνιο του 2017 από τα ταμεία του Συλλόγου βγήκαν 42 εκατ. ευρώ για να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να καταλήξουν στην… τσέπη της Ρόμα. Αντάλλαγμα η υπογραφή του Μοχάμεντ Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να πείθει κάθε μέσα και περισσότερο πως άξιζε και με το παραπάνω την οικονομική υπέρβαση.

Σαντιό Μανέ

Μαντέψτε; Λίβερπουλ και πάλι. Πριν τη μεταγραφή του Μπακαμπού οι «κόκκινοι» ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις ως προς τα λεφτά που έχουν ξοδέψει για ποδοσφαιριστές από την Αφρική. Βέβαια ίσως ο λόγος που το καλοκαίρι του 2017 έριξαν δίχτυα στην Αφρική ήταν τα όσα εκπληκτικά έκανε ο Σαντιό Μανέ. Ο επιθετικός από τη Σενεγάλη ήρθε τον Ιούνιο του 2016 από τη Σαουθάμπτον και μέσα σε έναν χρόνο έπεισε πως η αγορά της Αφρικής αξίζει πολλά, ανοίγοντας τον δρόμο για Σαλάχ και Κεϊτά!

Ερίκ Μπαγί

Την πρώτη πεντάδα κλείνει πάλι ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη φορά, που ξόδεψε 38 εκατ. ευρώ για να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον στόπερ της Βιγιαρεάλ Ερίκ Μπαγί. Στα 23 του σήμερα ο στόπερ από την Ακτή Ελεφαντοστού με τους τραυματισμούς να μην του έχουν επιτρέψει να δείξει την αξία του.

Εσιέν και Ντρογκμπά στην Τσέλσι

Τη δεύτερη πεντάδα συμπληρώνουν μεταγραφές που δεν έγιναν τόσο πρόσφατα, ήταν όμως εξίσου εντυπωσιακές. Όπως τα 38 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2005 η Τσέλσι στη Λυών για τον Μίκαελ Εσιέν. Ένα ποσό που εκείνη την εποχή, για αμυντικό χαφ, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Μια μεταγραφή που ήταν κατά 500 χιλιάδες ευρώ ακριβότερη από αυτή που είχε κάνει πάλι η Τσέλσι τον Ιούλιο του 2004. Τότε που στο Λονδίνο έφτανε από το λιμάνι της Μασσαλίας και τη Μαρσέιγ, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Η Μάντσεστερ Σίτυ

Τότε στην Τσέλσι σκορπούσε πολλά εκατ. ο Αμπράμοβιτς, συχνά πυκνά και σε ποδοσφαιριστές που δεν άξιζαν τόσο μεγάλες επενδύσεις. Όπως έκανε δηλαδή και η Μάντσεστερ Σίτυ τον Ιανουάριο του 2015. Τότε που έβγαλε από τα ταμεία της 35 εκατ. ευρώ για να τα δώσει στη Σουόνσι, για χάρη του Βιλφρίντ Μπόνι.

Πέντε χρόνια πριν η ίδια είχε επενδύσει πολύ καλύτερα 32 εκατ. ευρώ στα… πόδια του μέσου Γιάγια Τούρε.

Μονακό η μόνη εκτός Αγγλίας

Μοναδική ομάδα στην πρώτη δεκάδα που δεν είναι από την Αγγλία είναι η Μονακό, που αφού εισέπραξε τόσα εκατ. από τις πωλήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο που λέγεται Κεϊτά Μπαλντέ. Για τον 22 ετών επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε 30 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο καλοκαίρι.

Share Διαβαστε επισης