Site icon betmarket.gr

Μουντιάλ: Οι πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών

Μουντιάλ σκόρερ

Μπαίνουμε σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και η υπόθεση των μεγαλύτερων σκόρερ του Μουντιάλ έχει πάντα ενδιαφέρον. Δύο Γερμανοί, δύο Βραζιλιάνοι και ένα Γάλλος είναι στην πρώτη πεντάδα, με τον Μίροσλαβ Κλόζε να έχει την πρώτη θέση.

Μίροσλαβ Κλόζε (16 γκολ)

Ο Κλόζε κατέχει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ, με 16 γκολ. Συνολικά μετρά 24 συμμετοχές, σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ, ενώ είναι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά τουρνουά του θεσμού. Ο Γερμανός επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση το 2002, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας και κατάφερε να το συνδυάσει με Χατ – Τρικ, κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει ξανά από τότε. Συνολικά σε εκείνη τη διοργάνωση σκόραρε πέντε τέρματα.

Το 2006 σκόραρε έξι γκολ και κατέκτησε το βραβείο της διοργάνωσης. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα στο Μουντιάλ του 2010 και άλλα δύο στο Μουντιάλ του 2014, με τα οποία πέρασε και στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. 11 από τα γκολ του μπήκαν σε αγώνες ομίλων, ενώ πέντε μπήκαν σε φάση νοκ – άουτ. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως ο Κλόζε πετύχαινε περίπου ένα γκολ/ανά τέσσερα σουτ. 

Ρονάλντο (15 γκολ)

Δεύτερος στην λίστα των σκόρερ είναι ο Ρονάλντο, το φαινόμενο. Ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει 15 γκολ, σε μόλις 19 συμμετοχές σε Μουντιάλ και αυτό αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό. Το ντεμπούτο του έγινε το 1998, στη Γαλλία, όπου σκόραρε τέσσερα γκολ. Ακολούθησε το 2002, όταν και έκανε τρομερές εμφανίσεις, καθώς σκόραρε οκτώ γκολ και φυσικά κατέκτησε το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Η καριέρα του στην διοργάνωση ολοκληρώθηκε το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου σκόραρε τρία γκολ και κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκέρτ Μίλερ στον πίνακα των μεγαλύτερων σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Γκέρτ Μίλερ (14 γκολ)

Τρίτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, ο Γκέρτ Μίλερ. Ο Γερμανός αστέρας πέτυχε συνολικά 14 γκολ, σε μόλις δύο διοργανώσεις. 10 γκολ πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970, όταν και κατέκτησε φυσικά την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και έγινε ένας από του τρείς παίκτες που έχουν σκοράρει διψήφιο αριθμό γκολ σε ένα τουρνουά. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό που κατάφερε σε εκείνη την διοργάνωση, είναι ότι σκόραρε δύο συνεχόμενα Χατ – Τρικ, σε διάστημα μόλις τριών ημερών και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία που το καταφέρνει.

Στο Μουντιάλ του 1974 σκόραρε τέσσερα γκολ, σε επτά συμμετοχές, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει και στον τελικό. Ο Μίλερ ήταν πραγματικά ένα εντυπωσιακό φορ περιοχής και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως όλα τα γκολ που έβαλε στην διοργάνωση ήταν μέσα από την περιοχή.

Ζίστ Φοντέν (13 γκολ)

Ακολουθεί ο Γάλλος, Ζίστ Φοντέν, ο οποίος σκόραρε συνολικά 13 γκολ. Το εντυπωσιακό είναι πως το κατάφερε σε ένα μόνο τουρνουά, αυτό του 1958. Σκόραρε και στα έξι παιχνίδια, τα οποία έδωσε η ομάδα του και κατάφερε να έχει υπερδιπλάσια γκολ από τους ανταγωνιστές του. Ο Φοντέν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1962, μόλις στα 28 του χρόνια, εξαιτίας ενώ σοβαρού τραυματισμού και σίγουρα όλοι οι θαυμαστές της διοργάνωσης απογοητεύτηκαν πολύ.

Παρά την μαγική του πορεία, η Γαλλία δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Ηττήθηκε, από τη μετέπειτα νικήτρια Βραζιλία, στα ημιτελικά.

Πελέ (12 γκολ)

Είναι από τις λίγες λίστες που αφορούν σκόρερ και ο Πελέ δεν βρίσκεται στην κορυφή. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει συνολικά 12 γκολ, σε τέσσερα τουρνουά και έχει καταφέρει να κατακτήσει τρείς φορές το τρόπαιο, γεγονός που αποτελεί φυσικά ρεκόρ. Ο Πελέ δεν είναι απλά ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ (17 ετών και 239 ημερών), αλλά είναι και ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελικό. Επιπλέον είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (17 ετών και 239 ημερών, κόντρα στην Ουαλία), ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (17 ετών και 249 ημερών, κόντρα στην Σουηδία) και επίσης είναι ο νεότερος παίκτης που σκόραρε Χατ – Τρικ σε Μουντιάλ. 

Το Μουντιάλ 2022 στο BetMarket.gr

Exit mobile version