Το Jogo Bonito ανήκει στο παρελθόν, αλλά η Βραζιλία πηγαίνει στη Ρωσία ως πρώτο φαβορί. Το 12αρι της Ελβετίας, ο παίκτης κλειδί για τους Σέρβους και οι 30αριδες Κοσταρικανοί. Το Betmarket αναλύει και προτείνει.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ:
Η πολυνίκης του θεσμού, μετρά πέντε κατακτήσεις (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) και έχει άλλες δύο συμμετοχές σε τελικούς. Ξεκινά από τη θέση του πρώτου φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές.
Προπονητής: Ο Τίτε στα 57 του χρόνια δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ευρώπη, αλλά έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στη Λατινική Αμερική. Ειδικά με την Κορίνθιανς, εκεί όπου (με μία διακοπή ενδιάμεσα), δούλευε από τα 2010 και μετά.
Πως παίζει: Ο Τίτε δεν… συμβαδίζει με το jogo bonito. Πολύ πιο ρεαλιστής και κυνικός από αυτό που φαντάζεται οποιοσδήποτε φέρνοντας στο μυαλό του τη Βραζιλία. Του αρέσει να κερδίζει και έχει αποδείξει πως ξέρει να το κάνει. Στη δική του Βραζιλία είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις γκολ (3 δέχτηκε σε όλη την προκριματική διαδικασία). Στο 4-3-3 που ετοιμάζει , επιτρέπει μεν στα μπακ να ανέβουν ψηλά (για να εκμεταλλεύεται και την ποιότητα του Μαρσέλο), θέλει όμως κοντά στην άμυνα την τριάδα του κέντρου. Εκεί όπου καταλήγει σε Κασεμίρο, Παουλίνιο και Φερναντίνιο, με τους Κουτίνιο, Νέιμαρ, Ζέσους να αναλαμβάνουν τους επιθετικούς ρόλους.
Στοιχηματική γνώμη: Όταν μιλάμε για τη Βραζιλία, τότε αυτόματα γίνονται σκέψεις για κούπα. Στοιχηματικά πιθανό να υπάρχει αξία σε νίκες της με no goal ή under (στο 2.00 να σκοράρει under 5,5 στον όμιλο) λόγω στυλ παιχνιδιού, ενώ με τον Νέιμαρ να έρχεται από τραυματισμό, δεν αποκλείεται ο Ζέσους να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της.
ΕΛΒΕΤΙΑ
Είχε συμμετοχή στις 10 από τις προηγούμενες 20 διοργανώσεις, με συνεχόμενη παρουσία στις τρείς τελευταίες. Δύο από αυτές τις τρεις (2006, 2014), πήγε και στους «16». Καλύτερη πορεία, μέχρι τα προημιτελικά το 1954 στην έδρα της.
Προπονητής: Ο Πέτκοβιτς ανάλαβε αμέσως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, οδηγώντας την ομάδα στους «16» του euro της Γαλλίας και τώρα στα γήπεδα της Ρωσίας. Σέρβος στην καταγωγή, θα βρει απέναντί του τώρα και την πατρίδα του.
Πως παίζει: Μια… πολυεθνική ομάδα, με πολλούς διεθνείς να έχουν γεννηθεί εκτός Ελβετίας ή από μη Ελβετούς γονείς. Έχει χημεία πάντως, η σύνθεσή της ελάχιστα έχει αλλάξει τα τρία τελευταία χρόνια, με ξεκάθαρους τους ρόλους σε αυτό το 4-2-3-1 που προτιμά ο Πέτκοβιτς. Αν κάπου πάσχει, είναι πως δεν διαθέτει πολύ αξιόλογο σέντερ φορ.
Στοιχηματική γνώμη: Μια ομάδα που έχει χημεία και ταυτότητα, παράγοντες που πάντοτε παίζουν ρόλο σε τέτοιες διοργανώσεις. Της λείπει ο γκολτζής φορ, έτσι το 12.00 του Σακίρι για πρώτος της σκόρερ δεν περνά καθόλου απαρατήρητο.
ΣΕΡΒΙΑ
Επιστρέφει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την αποτυχία να ταξιδέψει στη Βραζιλία το 2014. Το 2006 στη Γερμανία δεν πήρε ούτε βαθμό, το 2010 στη Νότια Αφρική με μία νίκη και δύο ήττες έμεινε εκτός από τον όμιλο.
Προπονητής: Στο Μουντιάλ την οδήγησε ο Μούσλιν, αλλά μία περίεργη απόφαση έφερε το τέλος της συνεργασίας, με τον Μλάντεν Κρστάιτς από βοηθό να προβιβάζεται σε πρώτο προπονητή. Παντελώς άπειρος, αυτή είναι η πρώτη του προπονητική δουλειά, στα 44 χρόνια του.
Πως παίζει: Ο Κρστάιτς θέλοντας να δείξει εξ’ αρχής πυγμή επανέφερε στην Εθνική τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, ο οποίος ήταν σε κόντρα με τον προηγούμενο προπονητή. Του έδωσε μάλιστα και έναν ελεύθερο ρόλο, μπροστά από το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς, Μάτιτς, που θα έχουν περισσότερο αμυντικά καθήκοντα. Ετσι το 3-4-3 των προκριματικών πήγε περίπατο, με το 4-2-3-1 να παίρνει σκυτάλη και τους άνω των 30 Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Ρουκάβινα να αποτελούν τα τρία τέταρτα της άμυνας.
Στοιχηματική γνώμη: Στη φετινή Σερβία λείπουν τα «βαριά» χαρτιά, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να βγει και σε καλό. Πολλά θα κριθούν από το πόσο θα «ψήσει» το ρόστερ του ο Κρστάιτς, σε μία χώρα που το ταλέντο είναι πάντα δεδομένο αλλά η εικόνα στο γήπεδο ερωτηματικό. Σίγουρα πάντως είναι ικανοί να πετύχουν το over 3,5 πόντων στον όμιλο (1.85) αλλά και το 2.20 στο να προκριθούν.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Τη μάθαμε καλά όταν άφησε εκτός της δική μας Εθνική, τέσσερα χρόνια πριν. Η τότε πορεία της μέχρι τα προημιτελικά ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της, ενώ φέτος θα είναι για πέμπτη φορά σε τελική φάση.
Προπονητής: Από το 2015 στον πάγκο της κάθεται ο Οσκαρ Ραμίρεζ, που ήταν ποδοσφαιριστής της το 1990, όταν για πρώτη φορά πέρασε σε νοκ αουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα 53 του σήμερα, έχοντας πιο πριν δουλέψει κυρίως σε συλλόγους στη χώρα του.
Πως παίζει: Ο πρώτος στόχος είναι να μην δεχτεί γκολ. Σταρ της ο τερματοφύλακας Νάβας της Ρεάλ Μαδρίτης και μπροστά του μία ισχυρή αμυντική γραμμή σε σχηματισμό 5-4-1, με τρεις στόπερ. Στην επίθεση, ένας έ=εκ των Ουρένα, Κάμπελ με την ταχύτητά του θα προσπαθήσει να τρέξει τις αντεπιθέσεις, με συμπαραστάτες τους Ρουίζ, Μπολάνος.
Στοιχηματική γνώμη: Νάβας, Μπολάνος, Ρουίζ, Ακόστα, όλοι όσους θαυμάσαμε στην έκπληξη του 2014 είναι πλέον άνω των 30 και αυτό δεν αποκλείεται να δυσκολέψει τις προσπάθειές της. Μάλιστα τώρα θα έχει και πιο ψυλλιασμένους αντιπάλους απέναντί της. Λογικά δεν θα συνεχίσει πέρα από τον όμιλο.