Ποια Εθνική μοιάζει στη Ρεάλ Μαδρίτης και ποιες στους Ελληνικούς συλλόγους; Το BetMarket συγκρίνει τις Εθνικές ομάδες με τους Συλλόγους. Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό αφήγημα!
Τα πρώτα φαβορί
Βραζιλία – Μπάγερν Μονάχου: Ξέρεις τι να περιμένεις. Αν το σηκώσουν θα το κάνουν γιατί είναι η υπερδύναμη, η Βραζιλία. Αν δεν το σηκώσουν… θα είναι πάντα η Βραζιλία.
Γερμανία – Ρεάλ Μαδρίτης: Καμία ομάδα πριν τη Ρεάλ δεν είχε κατακτήσει δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία δεν μοιάζει πιο πιθανό να πράξει κάτι ανάλογο με δύο σερί κατακτήσεις Μουντιάλ από τη Γερμανία.
Ισπανία – Τσέλσι: Ηταν για πολλά χρόνια μέσα στην αφάνεια και τη μετριότητα. Κατέκτησε κορυφές στην αρχή της δεκαετίας, αλλά σήμερα δεν τρομάζει κανέναν τόσο πολύ.
Γαλλία – Ντόρτμουντ: Επρεπε να φέρει τον τελικό στη χώρα της για να το σηκώσει. Το 1997 η Ντόρτμουντ, το 1998 η Γαλλία. Πήγανε ξανά σε τελικό μετά, το 2006 οι Γάλλοι, το 2013 η Ντόρτμουντ, αλλά ήταν εκτός και χάσανε! Α! Εχουν και κάτι ταλεντάρες στα ρόστερ τους.
Αργεντινή – Γιουβέντους: Βαριές φανέλες, τις σέβεσαι, τις υπολογίζεις, ξέρεις πως στο παρελθόν έχουν σηκώσει την κούπα, αλλά δεν θυμάσαι και πότε ακριβώς το πέτυχαν. Για να βοηθήσουμε, η Αργεντινή το Παγκόσμιο του 1986 και η Γιουβέντους το Τσάμπιονς Λιγκ του 1997.
Βέλγιο – Μάντσεστερ Σίτι: Πως τα έφερε έτσι η μοίρα και μαζεύτηκαν τόσοι παιχταράδες εκεί; Σαν να τους αγόρασε κανείς από το Κατάρ και να τα έσκασε χοντρά τα τελευταία χρόνια.
Πορτογαλία – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με Σάντος αναμορφωτή σε ρόλο Σιμεόνε και τον Κριστιάνο Ρολάνλτο κάτι σε Ντιέγκο Κόστα και Γκριεζμάν μαζί. Και οι άλλοι να τρέχουν και να μαρκάρουν.
Αγγλία – Ιντερ: Η κατάκτηση του Μουντιάλ το 1966 από την Αγγλία μοιάζει με το Τσάμπιονς Λιγκ της Ιντερ το 2010. Κατά τα άλλα, πάντα ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες και καταλήγει στις μεγάλες απογοητεύσεις.
Ουρουγουάη – Αγιαξ: Σου έχουν πει πως κάποτε σήκωνε τρόπαια, αλήθεια είναι. Η Ουρουγουάη το 1930 και το 1950. Ο Αγιαξ τη δεκαετία του 1970 και το 1995. Και οι δύο έχουν βγάλει ποδοσφαιριστές που γουστάρεις να τους βλέπεις.
Έχουμε να θυμόμαστε
Κροατία – Αρσεναλ: Θα τις συμπαθείς για πάντα. Για τον Σούκερ, τον Μπόμπαν, τον Προσινέτσκι. Για τον Ανρί, τον Βιειρά, τον Πετί. Για το Μουντιάλ του 1998. Για το αήττητο πρωτάθλημα Αγγλίας το 2004.
Δανία – Πόρτο: Η μία το 1992, η άλλη το 2004. Ούτε οι ίδιες δεν κατάλαβαν πως βρέθηκαν με κούπες στα χέρια. Καλές μωρέ, αλλά θαύματα μία φορά γίνονται.
Το μεσαίο στρώμα
Ρωσία – Παρί Σ.Ζ.: Ενας ο Πούτιν και ένας ο Κελαϊφί από το Κατάρ. Ισχυροί άνδρες, ρέει τα χρήμα και η δύναμη, αλλά ποδοσφαιρικά όσο και να ήθελαν, ουδέποτε τα κατάφεραν πραγματικά.
Nιγηρία – Βασιλεία: Θα είναι σχεδόν πάντα εκεί, σε κάθε φάση ομίλων, σαν να έχει πάρει από αυτές τις μπασκετικές wild card που μοιράζει η Ευρωλίγκα. Αντε να έχει πάρει και 1, 2 προκρίσεις για παραπέρα.
Κολομβία – Μπεσίκτας: Θυμάστε τον Βέρνερ της Λειψίας , στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας, που δεν άντεχε τα ουρλιαχτά των Τούρκων φιλάθλων; Σιγά τα αβγά θα μου πείτε, εδώ στην Κολομβία έφτασαν μέχρι το φόνο για μία ήττα στο Παγκόσμιο του 1994.
Πολωνία – Βαλένθια: Δύο φορές έφτασαν στην πηγή. Η Πολωνία μέχρι τα ημιτελικά το 1974 και το 1982. Οι «νυχτερίδες» στους τελικούς του 2000 και 2001.
Οι αδύναμες
Ισλανδία – ΑΠΟΕΛ: Ούτε που ξέρεις πως μία τόσο μικρή χώρα έφτασε μέχρι εκεί. Συμπαθητικές παρουσίες, έχουν πετάξει και μια Αγγλία και μια Λυών εκτός σε νοκ άουτ φάσεις.
Ιαπωνία – Καραμπάγκ: Μην πάτε πολύ πίσω γιατί δεν θα βρείτε τίποτα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια είναι από τις σταθερές παρουσίες στους ομίλους. Μέχρι εκεί όμως.
Κόστα Ρίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά εκεί, έχοντας τσιμπήσει και κάποιες προκρίσεις.
Σενεγάλη – Βέρντερ Βρέμης: Στη χάση και στη φέξη, τη συναντάμε και σε καμία τελική φάση. Κάνεις και τις εκπληξούλες της, βγάζει και μία συμπάθεια.
Σαουδική Αραβία – Σάλτσμπουργκ: Τόσες πολλές παρουσίες, τόσο λίγες διακρίσεις. Το χρήμα πάντως, ρέει…
Παναμάς – Μάριμπορ: Ωραίες χώρες για να πάμε διακοπές, κατάλληλες ημερομηνίες όταν πέρασαν σε Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα. Είναι μέρες γιορτής, ειδικά στον Παναμά, το κάνανε και επίσημη αργία
Και… οι ελληνικές
Σουηδία – Παναθηναϊκός: Κάποτε είχε πάει σε τελικό. Κάποτε είχε κάνει μεγάλες πορείες. Κάποτε…
Μεξικό – Ολυμπιακός: Σηκώνει τα gold cup Β. Αμερικής όπως σήκωνε ο Ολυμπιακός τα πρωταθλήματα. Μόνιμες παρουσίες σε Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ, λιγοστές οι διακρίσεις.
Ελβετία – ΑΕΚ: Τόσο στο euro 2016 όσο και στο Μουντιάλ του 2006 αποκλείστηκε χωρίς να χάσει. Τι άλλο να κάνει για να την πούμε ΑΕΚ;
Σερβία – ΠΑΟΚ : Θερμόαιμοι, δεν θες να παίζεις στην έδρα τους. Πάντα τους υπολογίζεις, αλλά δεν θα τρομάξεις κιόλας. Στανταράκι να τιμωρηθούν και για επεισόδια.