Πολύ θεωρία και ένα διπλό
Τι πράγμα είναι αυτό με την Πιτέρμπορο; Αυτό το ερώτημα προσπαθώ να απαντήσω από το απόγευμα του Σαββάτου. Μια ομάδα που έχει έναν ικανότατο τεχνικό, έναν έμπειρο τεχνικό διευθυντή και ένα ικανότατο ρόστερ, είναι πολλές φορές φέτος αουτσάιντερ. Ήταν κοινό μας σημείο με τον Ivic το Σάββατο, όταν ακόμη και μετά την ισοφάριση της Σάουθεντ σε 2-2, ένιωθα μια σιγουριά πως θα έρθει το 2-3.
Η Πιτέρμπορο, θυμίζω, ήταν αναφορά και στο καλοκαιρινό αφιέρωμα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ως μια από τις υποψήφιες για την άνοδο από τη Λιγκ 1. Και σταθερά από τότε φέρνει επιστροφές στην κάβα μας.
Αυτά με το στοιχηματικό κομμάτι του Σαββάτου. Αγωνιστικά δεν είδα το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στην Εσθονία, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Γενικότερα για το Nations League τα έχουμε συζητήσει στις τελευταίες στήλες.
Αυτό που θέλω να προσθέσω σήμερα, επί της θεωρητικής κουβέντας, μιας και στοιχηματικά ελάχιστα έχει το κουπόνι, είναι ο τρόπος μελέτης.
Κάθε παίκτης προσπαθεί να παγιοποιήσει έναν τρόπο μελέτης, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε 100% ορθό. Σαφώς και πρέπει να διατηρούμε ορισμένες σταθερές. Με κορυφαίες την αναζήτηση της βέλτιστης απόδοσης και της σωστής διαχείρισης της κάβας μας. Αδιαπραγμάτευτα αυτά τα δύο. Από εκεί και πέρα, στο μίξερ καλούμαστε να βάλουμε διάφορα δεδομένα, σε διαφορετικές ποσότητες όμως κάθε φορά.
Για παράδειγμα όταν μιλάμε για μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, η φόρμα είναι το νούμερο ένα δεδομένο που θα πρέπει να μετρηθεί. Εδωσα στην αρχή το παράδειγμα της Πιτέρμπορο, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη. Ακόμη και της αντίθετης μορφής. Ομάδες δηλαδή που θεωρητικά μπαίνανε με βλέψεις στη σεζόν (βλέπε Νοτς Κάουντι), αλλά δεν τα καταφέρνουν ή αποδυναμωμένες στα χαρτιά (βλέπε Γουόλσολ, Εξετερ) που δείχνουν όμως εντελώς διαφορετική εικόνα στο χορτάρι. Που θέλω να καταλήξω; Πως σε κάθε κατηγορία, κάθε πρωτάθλημα, συμπεριφερόμαστε διαφορετικά στα γεγονότα. Αν για παράδειγμα το μεγάλο φαβορί της Πριμέρα Ντιβιζιόν, η Μπαρτσελόνα, ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, οφείλεις να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως το πιθανότερο είναι να επανακάμψει. Αντίθετα δεν ισχύει αυτό όταν μιλάμε για την κάθε Νοτς Κάουντι στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι πως δύσκολα περιμένουμε μεγάλα σερί από μικρομεσαίες ομάδες σε κορυφαία πρωταθλήματα. Δύσκολα η Ντιζόν στην Α’ Γαλλίας, η Σασουόλο στην Α’ Ιταλίας ή η Χετάφε στην Α’ Ισπανίας θα κάνουν 4 ή 5 συνεχόμενες νίκες. Αντίθετα μπορεί εύκολα να συμβεί αυτό από κάποιον μικρομεσαίο σε χαμηλότερα στρώματα. Μπορεί πιο άνετα να κάνει κάτι τέτοιο μία Εξετερ για παράδειγμα.
Πέρα από τη συνολική φόρμα, οφείλουμε να μετράμε την έδρα. Όχι βέβαια τόσο με τη λογική του παρελθόντος, δηλαδή τα «απόρθητα» κάστρα, όσο με συνδυασμό της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Τρανό παράδειγμα η περσινή Αρσεναλ, που είχε τραγική παρουσία εκτός Λονδίνου. Αντίθετα δύσκολα πληρώθηκε κάποιος κόντρα της εντός έδρας.
Για να μην πλατειάσω περισσότερο σήμερα, μένω στα περί φόρμας και έδρας. Θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν, σε τέτοια νεκρά διαστήματα, διάφορα κείμενα με πιο θεωρητική προσέγγιση του παιχνιδιού. Να συζητήσουμε για διάφορα πράγματα που οφείλει να ερμηνεύει ο κάθε παίκτης πριν το ποντάρισμά του. Όπως το κίνητρο, η παράδοση, το παρασκήνιο, τα αγωνιστικά νέα αλλά και τα δεκάδες ειδικά στοιχήματα που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Επί του αγωνιστικού της ημέρας, κοιτάζω αρκετά αυτό το Σερβία – Ρουμανία. Οι Σέρβοι κέρδισαν με καλή εμφάνιση τη Λιθουανία στην πρεμιέρα τους, αλλά τώρα το εμπόδιο είναι δυσκολότερο. Θυμάμαι πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους στήριξα, αλλά δεν μου άρεσαν σαν ομάδα. Είδα τα γνωστά για Βαλκάνιους προβλήματα. Δηλαδή πολύ εγωισμό και λιγότερο πνεύμα συνεργασίας.
Στη Ρουμανία ξεκινάμε με κάτι προσωπικό. Θεωρώ τον Κόσμιν Κόντρα καλό προπονητή. Όσες φορές έχω παρακολουθήσει ομάδες του, είδα σωστά πράγματα τακτικά. Τεχνικός που δουλεύει και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο.
Θεωρώ πως αυτό το 7.50 στο διπλό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής. Είναι εντελώς διαφορετικό όμως για τους Σέρβους να κάνουν παιχνίδι απέναντι στη Λιθουανία και άλλο απέναντι στους Ρουμάνους. Οι τελευταίοι δεν κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του Μαυροβουνίου μένοντας στο 0-0, αλλά τώρα θα έχουν αυτοί τον ρόλο πίσω από την μπάλα. Στο 4.50 το dnb, θα μπει στο παιχνίδι μου.
Μονό:
10/9- 21:45 – Σερβία – Ρουμανία 2dnb (4,50) επί 12.22 μονάδες
Προηγούμενο Υπόλοιπο: 2100 μονάδες
Επιστροφές: 42.22 μονάδες
Νέο Υπόλοιπο: 2142,22 μονάδες
Ανοιχτά Στοιχήματα: 12,22 μονάδες