Site icon betmarket.gr

Τα “πάντσερ” και η αλλαγή στις ηλικίες!

Καλημέρα φίλοι! Έκατσα και είδα τα ματς της Under21 της Γερμανίας αλλά και το ματς της “μεγάλης” ομάδας στη Ρωσία κόντρα στην Αυστραλία. Έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από τα… πιτσιρίκια, που μόνο πιτσιρίκια δεν είναι. Αν πάρετε την U21 και την βάλετε στην θέση της κανονικής ομάδας, δεν θα δείτε πολλές διαφορές. Το στυλ είναι είναι, ο τρόπος ανάπτυξης είναι ίδιος, οι αυτοματισμοί είναι ίδιοι.

Όλα αυτά μου δείχνουν τι δουλειά γίνεται. Όχι μόνο στην εθνική Γερμανίας αλλά και σε άλλες εθνικές. Για παράδειγμα αυτή της Ισπανίας. Τρομερό ποδόσφαιρο, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την ανδρών. Σε συζήτηση με έναν φίλο μάλιστα έγινε κατανοητό πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στις μέρες μας. Για παράδειγμα βλέπαμε πριν 15 χρόνια περίπου ότι την εθνική U21 της Ελλάδας την αποκαλούσαμε “ελπίδων”. Παιδιά 19, 20, 21 χρονών που θεωρούνταν ταλέντα έκαναν εμφανίσεις καλές με το εθνόσημο. Πλέον αυτό έχει αλλάξει. Τι εννοώ; Ουσιαστικά η U21 είναι η … Β ομάδες των μεγάλων εθνικών.

Αυτό αποδεικνύεται από το μέσο όρο ηλικίας. Δείτε την εθνική Ισπανίας, δείτε την εθνική Γερμανίας. Θα δείτε ότι το μέσο όρο της U21 με την κανονική εθνική είναι περίπου 3 χρόνια. Μάλιστα, πολλοί παίκτες από την U21 είναι επαγγελματίες με τρομερές αποδοχές και δεν θεωρούνται ταλέντα. Είναι έτοιμοι παίκτες. Σχεδόν όλες οι καλές ομάδες έχουν πάνω από τους μισούς τους παίκτες πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Στα μάτια μου λοιπόν δεν έχει τεράστια διαφορά αν παρακολουθήσει κανείς ένα Euro U21 από ένα κανονικό Euro, οι διαφορές είναι λίγες. Η στροφή του ποδοσφαίρου σε μικρότερες ηλικίες είναι γεγονός. Πλέον ούτε το… σκάουτιγνκ δεν πηγαίνει σε ματς των U21. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σκάουτερ πηγαίνει στα U19/U17.

Όσες χώρες έχουν κάνει αυτήν την μετάβαση, είναι και αυτές που διεκδικούν τα τρόπαια. Το έχει κάνει εν μέρη η Ιταλία, το έχει κάνει η Γερμανία, το έχει κάνει η Αγγλία, το έχει κάνει η Πορτογαλία. Το δικαιολογώ απόλυτα, αφού ο 19χρονος παίκτης στην Αγγλία, ο 19χρονος παίκτης στην Ισπανία δεν θεωρείται ταλέντο. Ταλέντο θεωρούνται πλέον οι 16χρονοι, οι 17χρονοι.

Αυτά για εισαγωγή. Μια εισαγωγή που θα φανεί πολύ χρήσιμη σε 11 μήνες από τώρα. Όταν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των χωρών θα έχουν να διαλέξουν μια εικοσάδα παικτών ανάμεσα από δύο ομάδες.

Σήμερα γίνεται ένα πολύ δυνατό ματς στην Ρωσία, αυτό ανάμεσα στην Γερμανία και τη Χιλή. Εξ αρχής είχα τονίσει ότι η Χιλή είναι πολύ καλή και αυτό διότι είναι πλέον μια δύναμη στην λατινική Αμερική. Περίμενα λάθος των Βοοκ, περίμενα outsider την Χιλή, όμως αυτό δεν συνέβη. Ίσα ίσα έγινε το αντίθετο, outsider είναι η Γερμανία. Σίγουρα η απουσίες των Οζίλ, Νόιερ, Μούελερ, Κεντίρα, Μπόατενγκ, Χούμελς αλλά και των υγιέστατων Ρόις, Γκέτσε, Γκιντογκάν και Σούερλε, είναι σημαντικές. Μια δεκάδα παικτών που σίγουρα θα έδιναν άλλη δυναμική στην ομάδα, περισσότερο σε θέματα σταθερότητας, καθώς λείπει από την ομάδα το δέσιμο, η συνοχή.

Από όλες τις απόψεις το παιχνίδι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Προσωπικά δυσκολεύομαι πολύ να “μαντέψω” τι θα γίνει, καθώς οι γρήγοροι παίκτες που διαθέτουν και οι δύο ομάδες, μπορούν να κάνουν άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες. Θεωρώ πως υπάρχει μπόλικη ισοπαλία στο ματς, αλλά με γκολ. Από 1-1, μέχρι 3-3 μπορούμε να δούμε, αν φυσικά δούμε ένα ελεύθερο παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Αμυντικά έχουν κενά και οι δύο ομάδες, ενώ επιθετικά μπορούν να βάλουν γκολ με κάθε δυνατό τρόπο.

Αν θα επέλεγα κάτι, αυτό θα ήταν το γκολ/γκολ ημιχρόνου αλλά και σε ένα σκορ 2-2/3-3. Επίσης θεωρώ πως στο παιχνίδι θα γίνει κάποιο πέναλτι, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, αφού οι δύο ομάδες διαθέτουν γρήγορους παίκτες μπροστά και ντριπλαδόρους.

Τις επόμενες μέρες θα φέρω στην επιφάνεια κάποια στατιστικά στοιχεία στα πρωταθλήματα της Γερμανίας/Αυστρίας, όχι τόσο στοιχηματικά και ούτε του προσωπικού μου παιχνιδιού. Σίγουρα όμως έχουν και αυτά τα “μυστικά” τους.

Exit mobile version