Ένας τελικός του 2.50 στο 6.50!
Ο Ρουντ έκανε χθες βράδυ το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του και έγινε ο πρώτος Νορβηγός που φτάνει σε τελικό Γκραν Σλαμ, σε μια μέρα που στιγματίστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Ζβέρεφ κατά το 2ο σετ ενός προοιωνιζόμενου θρίλερ κόντρα στον Ναδάλ.
Το τένις είναι πολύ ιδιαίτερο άθλημα και υπάρχει ένα κομβικό σημείο στο χθεσινό αγώνα που άλλαξε εντελώς τον ρου της αναμέτρησης. Ο Τσίλιτς έχει πάρει καθαρά το πρώτο σετ, έχει δεχθεί break στην αρχή του 2ου σετ, αλλά συνεχίζει να ελέγχει το ματς και στο 5-4 που ο Ρουντ σερβίρει για το σετ, προηγείται με 0-40 και είναι έτοιμος να πάρει πίσω το break και έχοντας ξαναπάρει ξεκάθαρα το momentum του ματς.
Τότε όμως ο Νορβηγός βγάζει έναν απίθανο “winner” σε έναν πολύ καλά χτισμένο από τον Κροάτη πόντο και στη συνέχεια με τρομερά σερβίς (τρεις άσσους) σώζει το game και καθαρίζει το σετ. Ε λοιπόν αυτό ήταν, γιατί τότε αίφνης ξύπνησε μέσα στον κάργα τσαντισμένο από την εξέλιξη Τσίλιτς ο “οργισμένος Βαλκάνιος” και θαρρείς και του βγήκε συσσωρευμένη όλη η κούραση της καριέρας και η καταπόνηση των 34 χρόνων του.
Κάπως έτσι αρκούσαν μερικές ακόμη εκπληκτικές άμυνες του Νορβηγού στις αρχές του 3ου σετ για να χάσει εντελώς την ψυχραιμία του ο Τσίλιτς και να επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ αβίαστων λαθών και να μην επιστρέψει ποτέ στο ματς, χαρίζοντας μας έναν ακόμη επικό “κουβά” στο φετινό Ρολάν Γκαρός που δεν έχει πάει καθόλου καλά στοιχηματικά.
Ο Τελικός των Γυναικών
Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη (Μπουκ), αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη (λέμε τώρα) παίκτη, μας δίνει την ευκαιρία να τα ρεφάρουμε όλα με τον τελικό των Γυναικών και το εξωφρενικό 6.55 (στο 0% γκανιότα – είχε φτάσει και 6.88) στην νίκη της εκπληκτικής Αμερικανίδας Γκοφ ή αν προτιμάτε στην πρώτη ήττα της Πολωνής Σφιόντεκ που θέλει μόλις μία νίκη για να ισοφαρίσει το ασύλληπτο ρεκόρ των 35 συνεχόμενων νικών της Βένους Γουίλιαμς από το 2000!
Παράλληλα έχει φτάσει στα όρια του γραφικού η εμμονή μου στο να “σπάσει” αυτό το σερί της Σφιόντεκ, καθώς τα σημάδια για κάτι τέτοιο ήταν ιχνηλατίσιμα κόντρα σε Κόβινιτς, Ζενγκ και Πέγκουλα, δηλαδή κόντρα σε αντιπάλους που την πίεσαν περισσότερο από όσο θα αντιστοιχούσε στο ranking τους και το τρομερό momentum της Σφιόντεκ. Στον ημιτελικό βέβαια διέλυσε την Καζάτκινα, αλλά ως προς αυτόν δηλώνω “mea culpa”, γιατί την Καζάτκινα δεν την έχω πραγματικά σε εκτίμηση και είχε φτάσει με μπόλικη δόση τύχης στον ημιτελικό.
Τώρα όμως θα βρει απέναντι της έναν πραγματικό βράχο – φράση που μου κόλλησε η “Μέρτενς”, όταν χαρακτήρισε έτσι την Γκοφ μετά την ήττα της εξηγώντας ότι όσο καλά κι αν έπαιζε, ότι κι αν δοκίμαζε, αισθανόταν ότι έπαιζε με αντίπαλο έναν “βράχο” που δεν έκανε ποτέ λάθος! Το 2018 η Κόρι Γκοφ κατακτούσε τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός στην κατηγορία των Juniors (στα 14 της μόλις χρόνια) και νάτη σε ηλικία 18 χρονών να διεκδικεί το πρώτο της Γκραν Σλαμ, πάλι στο Παρίσι.
Η Κόρι Γκοφ έχει κυριολεκτικά διαλύσει όποια κοπέλα είχε την ατυχία να βρεθεί αντίπαλος της, σπάζοντας και το “ταμπού” της απέναντι στη συμπατριώτισσα της Στίβενς και το κύριο, απροσδόκητο για Αμερικανίδα χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει καλύτερα στο χώμα, καθώς σε αντίθεση με το 99% των παικτών στις ΗΠΑ που μαθαίνουν τένις αποκλειστικά σε σκληρή επιφάνεια, η Γκοφ από μικρή έμαθε Τένις σε χωμάτινα γήπεδα στην Φλόριδα και από τα δέκα της προπονείται στην ακαδημία του Μουράτογλου.
Και παραμένει και σήμερα ένα κορίτσι με απίστευτη ωριμότητα και αυτοσυγκέντρωση για την ηλικία της, κάτι που φαίνεται βέβαια να αντανακλά και στην απόλυτη ηρεμία των δικών της όταν βλέπουμε πλάνα στις μεταδόσεις από το “box” της (μπαμπάς πρώην μπασκετμπολίστας, μαμά πρώην αθλήτρια στίβου) που δείχνουν μια δωρικότητα που σπάνια συναντάς σε οικείους αθλητών.
Για να μην το κουράζω όμως, η Σφιόντεκ υπερτερεί σε τεχνική και εμπειρία, αλλά η Γκοφ υπερτερεί οριακά σε ταχύτητα (ο τρόπος που γλιστράει στο χώμα είναι απίστευτος) και δύναμη. Παράλληλα η ψυχραιμία της θυμίζει πραγματικά τα βραχώδη όρη, τη στιγμή που η Σφιόντεκ εδώ και ενάμιση χρόνο, δουλεύει πολύ με ψυχολόγο στο τιμ της για να στρογγυλεύει τον δυνητικό εκνευρισμό της και το life balance της (με εντυπωσιακά ομολογουμένως αποτελέσματα).
Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με βάση αυτά που έχουν δείξει στο τερέν αποκλειστικά στο Ρολάν Γκαρός, θα κατέληγα σε ένα σετ πιθανοτήτων 60% – 40% που σε δίκαιες (χωρίς γκανιότα) αποδόσεις μεταφράζεται σε 1.67 – 2.50. Στην προσωπική μου βέβαια αξιολόγηση, το ματς είναι εντελώς 50-50, αλλά ας πούμε ότι έχω πάθει εμμονή με το να χάσει η Σφιόντεκ και βάζω αυτό το μεγάλο περιθώριο λάθους.
Εν κατακλείδι, επειδή το στοίχημα ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωτίστως παιχνίδι απόδοσης, όταν σου δίνουν ένα σημείο του 2.50 στο 6.50 το παίζεις χωρίς δεύτερες σκέψεις. Είναι θαρρείς και ο μπουκ σε προ(σ)καλεί να ρεφάρεις τα “σπασμένα” ενός ολόκληρου τουρνουά…
ΥΓ. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, πως ο καθένας παίζει το παιχνίδι που του ταιριάζει, δεν χρειάζεται φυσικά να ρισκάρει τόσο στο 6.55 – και το 2.50 για να πάρει η Γκοφ απλά ένα σετ είναι value bet, όπως προφανώς το ακόμη πιο “ορθολογικό” το χάντικαπ των 5.5 games στο 1.95 κοκ. Δεν υπάρχει θέσφατο στο στοίχημα, ο καθένας επιλέγει τις αγορές και το φάσμα αποδόσεων που του ταιριάζουν και αντιστοιχούν στο ρίσκο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει…
Το παιχνίδι μου
04/06 – 16:15 Σφιόντεκ – Γκοφ 2 (6.55)
Μονό σε απόδοση 6.55 στον Stoiximan με 80 μονάδες
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ