Δεν συνηθίζω να κάνω απολογισμούς στο παιχνίδι της προηγούμενης ημέρας για δύο λόγους: αφενός γιατί το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ και όπως ο ψαράς όταν βγαίνει μεσοπέλαγα πρέπει να είσαι απερίσπαστος συγκεντρωμένος στην ψαριά της ημέρας και αφετέρου γιατί οι σημειώσεις που κρατάω αποτελούν σημαντικό υλικό επεξεργασίας για μελλοντικές εκτιμήσεις των αθλητών/ομάδων και όχι για να γεμίσω με εύκολες λέξεις ένα κείμενο σε λάθος timing.
Για την χθεσινή μέρα όμως θα κάνω μια εξαίρεση, κυρίως για να καταδείξω το πόσο σημαντικό είναι στη σημερινή εποχή που βρίθει πληροφορίας – είναι σαν ένας απέραντος ωκεανός δεδομένων – να μπορείς να ξεχωρίσεις το σινιάλο από τον θόρυβο. Και φυσικά για να επαναλάβω ότι στο στοίχημα εκ των πραγμάτων, αυτό που κάνουμε είναι, όσο γίνεται οξυδερκέστερες, παραδοχές και παραμένουμε πάντα εκτεθειμένοι σε αστάθμητους παράγοντες.
Είμαι (μεταξύ άλλων) συνδρομητής σε μια βελγική εφημερίδα, η οποία είχε εκτενή άρθρα για το σε πόσο καλή κατάσταση βρισκόταν ο Γκοφέν, ο οποίος όντως λόγω της ταχύτητας του και αυτού που στο τένις λέμε “footwork” (πχ το πόσο καλά γλιστράει στο χώμα) μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος και είχε γυρίσει με θεαματικό τρόπο το παιχνίδι κόντρα σε έναν εντυπωσιακό Τιαφόε. Με δεδομένη λοιπόν και την ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα φέτος στο Ρολάν Γκαρός και ξέροντας ότι θα είναι πολλοί Βέλγοι στην εξέδρα, συντάχτηκα εμφατικά με την υπεραισιοδοξία των Βέλγων.
Το θέμα είναι ότι ο Γκοφέν προερχόταν από τετράμηνη αποχή λόγω τραυματισμού στο τέλος του προηγούμενου έτους και ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου που ξεκίνησε η χωμάτινη σεζόν, παρέμενε ουσιαστικά εκτός αγωνιστικού ρυθμού, έχοντας παίξει μόλις 17 ματς σε τρεις μήνες. Και ξαφνικά μέσα σε 50 μέρες, κλήθηκε να παίξει 19 ματς στο χώμα, την πιο απαιτητική και επίπονη για το σώμα επιφάνεια. Θα μου πεις τώρα, θα μπορούσες να μαντέψεις εσύ, ένας απλός trader ή έστω οι Βέλγοι πολύπειροι ειδικοί του τένις ότι θα τραυματιζόταν στο τέλος του πρώτου σετ και ότι θα έπαιζε ουσιαστικά όλον τον υπόλοιπο αγώνα με τον Χουρκάζ με ένα πόδι; Η απάντηση είναι και ναι και όχι.,.
“Ήθελα να συνεχίσω και να τελειώσω τον αγώνα όρθιος λόγω της ατμόσφαιρας και των τόσων οπαδών μου που είχαν έρθει από το Βέλγιο να με ενισχύσουν. Αλλά πραγματικά ήταν αδύνατο, δεν μπορούσα πια να κινηθώ με άνεση. Σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά θα είχα οπωσδήποτε εγκαταλείψει το ματς, αλλά σήμερα έσφιξα όσο μπορούσα τα δόντια για τον κόσμο…” Σε ένα άλλο τουρνουά ρε Γκοφέν, θα παίρναμε και εμείς τα λεφτά μας πίσω σε απόδοση μονάδα, αλλά μας έφαγε ο ευπατριδισμός σου…
Θα συνεχίσω με τις δηλώσεις του Ζιλ Σιμόν που χθες λέγαμε ότι στο τελευταίο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του είχε παίξει εκπληκτικό τένις, και προσδοκούσε να κλείσει με τον πιο δυνατό σε θύμησες τρόπο: “Είχα την ευλογία να καταφέρω ανέλπιστα να παίξω το καλύτερο μου τένις, αλλά σήμερα το σώμα μου δεν άντεχε άλλο. Είμαι με τρία Voltaren και 6 Doliprane πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, το μόνο που μου έμενε είναι η μορφίνη, αλλά ήθελα οπωσδήποτε να τελειώσω όρθιος για αυτό το εκπληκτικό κοινό”…
Κατά τα άλλα, τόσο ο Γκαρίν, όσο και ο Σονέγκο, έκαναν εκπληκτικές εμφανίσεις και έφτασαν μία ανάσα από τεράστιες νίκες (κόντρα σε Ρούμπλεφ και Σονέγκο) και ειδικά ο Ιταλός ήταν συγκλονιστικός και με το τερατώδες σερβίς του, θέτει από τώρα υποψηφιότητα για να κάνει κάποιο μεγάλο μπαμ στο Γουίμπλεντον. Καταλαβαίνετε ότι μπορούμε κάθε μέρα να μιλάμε για ώρες για κάθε παιχνίδι και να μη μείνει καθόλου χώρος και χρόνος για φρέσκα κουλούρια. Για αυτό “επανέρχομαι στην τάξη” και περνάω στις τέσσερεις επιλογές της ημέρας.
Οι επιλογές της ημέρας
Ο 21χρονος Φέλιξ Αλιασίμ είναι ένα φυσικό ταλέντο που νομοτελειακά δείχνει συνεχόμενη βελτίωση από τότε που τον ανέλαβε ο εμβληματικός Τόνι Ναδάλ, ο περίφημος θείος του Ράφα που θα βρεθεί στην πολύ ιδιαίτερη συγκυρία σήμερα να κοουτσάρει κόντρα στον ανιψιό του. Ο Φέλιξ Αλιασίμ είναι ένας παίκτης που όταν παίζει απελευθερωμένα, ειδικά στο χώμα, μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο – ακόμη και τον ανιψιό του προπονητή του – και νομίζω ότι θα πάρει τουλάχιστον ένα σετ απόψε.
Η Αλεξάνδρα Σάσνοβιτς παίζει πραγματικά εντυπωσιακά και μετά τη Ραντουκάνου, κέρδισε πολύ καθαρά και την Ανζελίκ Κέρμπερ, για πρώτη φορά στην καριέρα της και μόλις λίγες μέρες αφού η Γερμανίδα την είχε κερδίσει για 3η σερί φορά στο Στρασβούργο. Η Σάσνοβιτς δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Κέρμπερ, “σκοτώνοντας” της με 44 “winners”, μεταξύ των οποίων και αρκετά άψογα εκτελεσμένα “dropshots”. Η τρομερά μαχητική Μαρτίνα Τρεβιζάν, έχει και αυτή εντυπωσιάσει μέχρι τώρα, αλλά κόντρα σε κορίτσια που δεν διέθεταν ούτε την τεχνική, ούτε πολύ περισσότερο τη δύναμη και το δέμας της Σάσνοβιτς.
Η Ελίζ Μέρτενς πέρασε άνετα, με αρχοντικές θα έλεγα εμφανίσεις τις Ρούσε και Γκράτσεβα και με τρομερά ποσοστά κερδισμένων πόντων (80%) τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σερβίς. Η αγορά βέβαια θεωρεί ξεκάθαρο φαβορί την Κόρι Γκοφ που δυσκολεύτηκε μόνο σε ένα σετ μέχρι τώρα, όταν χρειάστηκε να επιστρέψει από το 3-5 στο β΄ σετ κόντρα στην Βελγίδα Φαν Ουίτβανκ. Η Μέρτενς που είναι φίλη με την Φαν Ουίτβανκ έχουν ήδη συζητήσει για τις αδυναμίες της Γκοφ και το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο αμφίρροπο από όσο εισηγούνται οι αποδόσεις.
Πολύ πιο αμφίρροπο από όσο λένε τα odds, θα είναι και ένα παιχνίδι στο διπλό γυναικών, όπου όπως θεωρούν τουλάχιστον οι Βέλγοι ειδικοί, το ζευγάρι Ζανέβσκα/Ζίμερμαν κόντρα στις Στόσουρ/Τσαν. Οι δύο Βελγίδες γνωρίζονται πολύ καλά από παλιά και λειτουργούν συμπληρωματικά (καθώς η Ζανέβσκα έχει πολύ δυνατό “forehand”, ενώ η Ζίμερμαν (που έχει αποσυρθεί από το μονό για να συγκεντρωθεί στα διπλά) έχει εξαιρετικό ρεβέρ.
Το παιχνίδι μου
29/05 – 12:15 Τρεβιζάν – Σάσνοβιτς 2 (1.92)
Μονό σε απόδοση 1.92 στο Pamestoixima.gr με 70 μονάδες
29/05 – 16:30 Μέρτενς – Γκοφ 1 (3.00)
Μονό σε απόδοση 3.00 στο Pamestoixima.gr με 50 μονάδες
29/05 – 19:30 Αλιασίμ – Ναδάλ Αλιασίμ να κερδίσει ένα σετ (1.92)
Μονό σε απόδοση 1.92 στο Pamestoixima.gr με 50 μονάδες
29/05 – 19:30 Ζανέβσκα/Ζίμερμαν – Στόσουρ/Τσαν 1 (3.80)
Μονό σε απόδοση 3.80 στο Pamestoixima.gr με 50 μονάδες